torsdag 20 augusti 2009

Den 'fria' muslimska kvinnan kräver


Merit Wager har skrivit en omfattande analys av hur obegripligt starkt stöd muslimska kvinnor får av DO i sina krav på att få ha den muslimska klädseln i alla sammanhang. DO arbetar som bekant på uppdrag av våra politiker.

Artikeln är alldeles för bra för att jag ska återge den med egna ord, så klicka och läs:

Anmälan om slöjor ett sätt att tjäna pengar, Newsmill

Ett litet kort klipp som är glasklart:

”Det borde vara en självklarhet att man i Sverige år 2009 inte kan gå klädd i burqa eller niqab i offentliga sammanhang. Det tillhör inte vårt öppna och demokratiska samhällssystem att människor höljer sig i heltäckande plagg så att man inte kan se reaktioner i deras ansikten eller identifiera dem. Samhället ska inte acceptera att kvinnor rör sig i offentligheten likt vålnader i plagg som täcker allt, inklusive ansiktet (niqab) och till och med ögonen (burqa). Vi ska inte i Sverige behöva mötas av den typ av oformliga gestalter som vi alla – politiker inte minst – reagerar mot när vi ser dem på bilder från Kabul eller Jemen.

DO har tagit sig rätten att, schablonmässigt (det är bara att titta på liknande anmälningar!), själva döma och ha en färdig åsikt redan innan de anklagade ens har fått säga ”pip”. DO undrar nämligen i sin Begäran om yttrande avseende anmälan om diskriminering: ”Vilka åtgärder som i förekommande fall har vidtagits för att förhindra fortsatta trakasserier av FF”.

Bra rutet, Merit Wager!Läs också mitt blogginlägg om DO och muslimska krav, från i februari i år:

Mänskliga rättigheter och människors lika villkor, på vems villkor?, Kulturvänster blir pophöger

2 kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

En bra kommentar under Merit Wagers inlägg på Newsmill!

"Är lagen 9 maj 1947, Br 16 a, avskaffad?

§1. Bärande av uniform eller liknande klädedräkt, som tjänar att utmärka bärarens politiska meningsriktning, vare förbjudet. Förbud som nu sagts avser jämväl uniformsdel, armbindel eller därmed jämförligt iögonenfallande kännetecken.

Om så är fallet är det dags att införa den lagen igen. Islamister och andra fascister och rasister måste hållas kort."

Knute sa...

Storartat! Vilket fynd!

Skicka en kommentar