onsdag 12 augusti 2009

Synen på det nya hemlandet

En kraftig eldsvåda härjar en skola i Södertälje. Röken från branden har lagt sig över hela staden. "Det brinner som tusan" säger polisen.

"Lågintensiv terrorism" skriver Brynte. "Troligtvis mordbrand. Igen."

"Vardagsterror" skriver Snaphanen. "Ni får gärna låna ordet. Det brinner som bekant över 500 skolor i Sverige om året, men de kommer bara i tidningen när de nästan totalskadas. För terrorister under utbildning är bensin och tändstickor effektivt."

För att göra något åt problemet måste man identifiera det. Ökningen av antalet bränder sammanfaller med invandringen från mindre utvecklade länder. Det sägs att många inte känner sig hemma och är arga. Det stämmer nog, men det beror på dem själva och deras kultur, inte på det svenska samhället som välkomnat dem med öppna armar. Beviset är att det inte alls är samma problem med andra invandrargrupper.

Ett möjligt (?) sätt att få stopp på brandepidemin vore att avprogrammera de pyromaniska ungdomarna, få dem att släppa sitt politiskt/religiöst inspirerade missnöje och anpassa sig till en västerländsk livsstil med studier och skolbyggnader.

4 kommentarer:

Knute sa...

"För terrorister under utbildning är bensin och tändstickor effektivt."

Till exempel i Laholm: Ungdomar hotade tända på Konsum.

Knute sa...

"Sosse och allianspolitiker sitter ju i varje lokal polisstyrelse så det är ju uppenbart att polisen väljer med flit att inte klara upp brott där förövaren har invandrarbakgrund. De hittar på 1000 tals orsaker till att det gick att gå vidare i utredningen bara det låter bra i pk-media så väljarna skall fortsätta rösta och tycka "rätt".

"Vem bär ansvaret för att ingen bil skickades till Östra Funkaboskolan efter larm från allmänheten.

120 rutor krossades, med tanke på skolans status o skolbränder, samt tidigare skadegörelse, samt ständiga inbrottslarm på den skolan, så borde man nog åkt dit.

Kalmar kommun borde skicka fakturan till Polisen i Kalmar det vore inte mer än rättvist.

Polisen i landet bör så småningom redovisa sina insatser samt resursernas användning.
17 miljarder bränner man varje år."

Ett par kommentarer på
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/august/raka-ror-bara-nar-det-passar.html

Knute sa...

Mer från Thoralf Alfssons blogg:

När kommunalrådet i Södertälje Anders Lago går ut i media med följande kommentarer angående skolbranden som snarare kan liknas vid en "dåres" försvarstal så kan opinionen bara gå åt ett håll och det får vi tacka Anders Lago för. Att Mona Sahlin är en av Sverigedemokraternas bästa valarbetare vet nog de flesta redan.

"Min spontana reaktion var att jag blev ledsen och förbannad. Förbannad över att de unga får sin skola förstörd och att Hovsjöborna som bara vill ha lugn och ro ska drabbas på det här sättet. Förbannad över att åklagare och polis inte får mer resurser och förbannad över att regeringen som skulle minska utanförskapet i stället ökar det, säger Anders Lago."
Läs artikel i LT.

Hovsjöborna som bara vill ha lugn och ro! Hur många har uppfattat det på det sättet mer än Anders Lago, i varje fall inte jag.
Sedan tycks det vara polisen och regeringens fel att skolan brinner. Jag är övertygad om att polisen och åklagaren i Södertälje har betydligt mycket mer resurser än vad polisen har på andra orter i vårt avlånga land men det tycks ändå inte räcka i Södertälje. Jag undrar varför?

Indirekt pekar ju faktiskt Anders Lago ut invandrare som skyldiga till detta genom att skylla på det ökande utanförskapet i hans mångkulturella kommun. Fy skäms på dig Anders Lago.

Självkritik tycks inte existera i Anders Lagod medvetande! Han anser tydligen inte att han och socialdemokraterna har något ansvar för utvecklingen i Södertälje. Ett ynkligt beteende men inte så ovanligt bland de etablerade politikerna som alltid skyller på andra.

Anders Lago reste väl till USA och talade i kongressen över hur duktiga Södertälje var på "flyktingmottagning".
I en artikel i DN uttryckte sig Anders Lago på följande sätt om sitt tal i kongressen.

"De amerikanska senatorerna var, enligt Lago, imponerade över att Sverige tar emot fler flyktingar än USA."

"Jag berättade att Sverige ska fortsätta ha ett generöst flyktingmottagande och att vi behöver invandring, men jag talade också om svårigheterna med att fixa bostad, jobb och skola när så många flyktingar anländer samtidigt, säger Anders Lago, kommunalråd i Södertälje."

Det blir ju inte lättare att fixa skola när de bränner ner dem.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/august/en-dares-forsvarstal.html

http://lt.se/nyheter/1.532478

Per-Arne sa...

Alla har nu ett ansvar att få stopp på detta och tillåtas tala klarspråk. Media och politiker måste ta folks oro på allvar och sluta att försiktigt tassa fram.
Det tragiska är att Sverige tagit hit mängder av människor från olika länder, med förväntningar om ett bättre liv, utan att sen bry sig om någon integration. Dessa människor som kommit hit från förstörda länder där våld mutor kriminalitet är ett måste för överlevnad kommer sen till Sverige och blir förvarade i ghetton där ingen bryr sig hur det går. Allt för många ger då upp och hamnat i kriminalitet och utanförskap (Brå:s rapport från dec 2005) och vad värre är där yngre ser upp till äldre kriminella.

Skicka en kommentar