tisdag 25 augusti 2009

Röstfiske bakom den moderna antisemitiska masspsykosen

Israel gör rätt i att kritisera Norge för antisemitism. Men man väljer fel måltavla när man väljer författaren Knut Hamsun. Däremot finns på norsk TV en komiker vid namn Otto Jespersen som drar smaklösa skämt om judar och gaskammare. Han är inte ensam om det, regeringen, pressen, fackföreningarna, kyrkan angriper ständigt ömsom Israel, ömsom judar i allmänhet.

Liksom i Sverige (t ex Aftonbladet) återger de stora medierna villigt negativ propaganda mot Israel medan de fördunklar eller utelämnar palestinska självmordsattacker och deklarationer om folkmord på judarna.

En förklaring till hätskheten mot Israel är att norska regeringen tänker på makten och röstfiskar bland de muslimska invandrarna inför valet i höst.

"Knut Hamsum skrev fem betydande romaner redan innan Adolf Hitler var född, och vann Nobelpriset i litteratur 1920. Hans författarskap behandlar ingalunda något som överhuvud liknar något som kom till under Hitler.
Hamsum är allestädes närvarande och oberörd och samtidigt djupt mänsklig, rättfram, exakt, ser allt och skär ut förljugenheten i granit, så det kan göra ont."

Knut Hamsun är fortfarande en av de största
Sveriges fega delaktighet i ondskan

6 kommentarer:

Knute sa...

Fyra av fem svenska dagstidningar är socialdemokratiska, inklusive Sveriges största dagstidning, antisemitiska Aftonbladet.

Mona Sahlin var först ut i Halal-TV, Mona Sahlin har sagt att hon ser Hamas som en förebild, Mona Sahlin var på Fatahs kongress som hyllade självmordsbombare, osv.

Anonym sa...

Viktig uppdatering:

http://skyddsrummet2.blogspot.com/2009/08/det-varas-for-oratten.html

- Peter Ingestad, Solna

Knute sa...

Om Aftonbladets förskräckliga artikel:

"Den viktiga frågan gäller emellertid den syn på det judiska folket som Boström ger uttryck för. Han menar att artikeln inte uttrycker ett specifikt förakt för judarna.

Det är en uppenbart ohållbar position. Vad är det för sorts människa som dödar en oskyldig person, skär upp kroppen, karvar ut organen och sticker dem i en kylväska, allt för snöd vinnings skull?"

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3399411.svd

"Vänstern och muslimerna kastar alltid ut anklagelser mot Israel , grundlösa såklart så att de kan prångla ut femtioelva stycken var dag, eftersom de har ett intresse att demonisera Israel (följt av USA och därefter Västvärlden).

En av dessa många lögner är att Israel inte tagit ställning emot ”organhandel” för betalning."

http://kentekeroth.se/2009/08/25/israels-installning-till-organtransplantation-illegal-och-sadan-som-utfors-for-betalning/

Knute sa...

Död i strid - ingen lämplig organdonator

Det kan låta cyniskt, men organen bör knappast ha varit av den kvaliteten att man velat använda dessa till transplantation. Tanken att använda någon som avlidit ute på fältet som organdonator är absurd, skriver läkaren Mats Eriksson efter Aftonbladets publicering och det följande diplomatiska bråket med Israel.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3414033.svd

Knute sa...

Efter påpekande av Nicklas Eriksson vill jag ta tillbaka mitt påstående att fyra av fem svenska dagstidningar är socialdemokratiska, rätteligen skulle det vara:

Fyra av fem svenska journalister har sympatier för vänsterblocket, alltså socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister.

http://www.journalisten.se/debatt/16309/den-inbillat-neutrala-journalistkaren

Knute sa...

Norske skattebetalere skal ikke betale for palestinsk hatpropaganda, sier Frp-stortingskandidat og byråd i Oslo Sylvi Listhaug.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=570813

http://hodja.wordpress.com/2009/08/27/norge-frp-i-regering-vil-sk%c3%a6re-i-st%c3%b8tten-til-palaraberne/

Skicka en kommentar