måndag 31 augusti 2009

Vivat Academia, vivant Professores…

"Kulturberikningen har nått till Uppsala," skriver Skjoldungen. "Här skall man till att forska. Vad annars?"

Från Dagens Nyheter: "Polisen misstänker att det inte är någon slump att bilar sticks i brand i Gottsunda samtidigt som samma upptrappade scenario funnits i stadsdelar i Göteborg sedan ett par veckors tid. Med jämna mellanrum flammar liknande situationer upp även i Malmöstadsdelen Rosengård.

Ett projekt vid Göteborgs universitet ska nu under tre år försöka utröna varför ungdomar anlägger bränder. Enligt forskningsledaren, sociologiprofessor Sven-Åke Lindgren, saknas forskning kring detta och därmed kunskap om vad som får unga att välja att tända på."

"Ja, det er jo et godt spørgsmål… Men det er sandelig godt vi har svenskerne til at løse problemet, så resten af de utallige byer med lignende tilstande rundt om i Europa kan få svaret: “Send flere penge”. Desværre tager det nok en del år før der foreligger dobbeltblinde, kontrollerede afhandlinger med peer-review. Og til den tid er de fornemme universiteter nok gået op i flammer…

Så derfor vil akademikerne på Hodjas Blog – som en broderlig gestus til vort tidligere broderfolk – give dem et vink: ISLAM."


Från Jihad i Malmö: "Utvecklingen i de franska arabiska förorterna borde också vara lärorik för de svenska myndigheterna.
Där har ligistgängens stökande på få år utvecklats till JIHAD, heligt krig, mot allt franskt och västerländskt.
Man började bränna bilar, idag bränner man skolor, bibliotek och vårdcentraler. Allt som representerar Västerlandet och västerländsk kultur är fienden.
I Sverige är vi fortfarande på bilbrandsstadiet (och en och annan skola....)"


Det brinner 500 skolor om året i Sverige
Nationella krisområden

2 kommentarer:

Knute sa...

Ännu en blogg har kopierat det här inlägget utan att ange var det är hämtat:

http://svenssonsfortvivlan.blogspot.com/2009/08/vivat-academia-vivant-professores.html

Vi föreslår emellertid, när du kopierar något av det vi skriver, att du av ren artighet och respekt, också anger vilken blog du fått uppgifterna från.
Det skapar en mycket trevligare blog-atmosfär.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/08/imitation-ar-hogsta-formen-av.html

Berit sa...

Typiskt för dessa som kopierar är att de inte anger någon kontaktmöjlighet på sin blog. De presenterar sig inte och de har inte kommentarmöjlighet.
Mycket svagt!

Skicka en kommentar