tisdag 3 mars 2009

Kriminella gäng ...

... har bitit sig fast i den danska undre världen. Efter ett tiotal år med dråp, hot och utpressning har flera av dem uppnått status som närmast oövervinnerliga. Nu har ett av de mest inflytelserika gängen – Black Cobra – etablerat sig i Malmö. Gänget kopplas till utpressning av en bilhandlare. Sydsvenskan

Invandrarligorna krossar de danska rockere (mc-gängen) inom fem år, säger den mäktigaste ligachefen, Danny Abdalla, en självmedveten herre som sedan barndomen i Libanon har haft vapen i hand. Ekstrabladet

"Envar som följer vad som händer i Sverige, vet att de i realiteten sedan länge har förlorat kampen mot tillvandrade maffioser. Insatsen för att bara hålla gängväsendet stången, är paramilitär. Det har inte hänt i Danmark ännu, men det skall helt nya bullar i soppan, och det skal vara radikala bullar, men litet “r”. Och med det menas inte fler klubbhus och pedagoger, men en aktiv utvisningspolitik, också av folk som missbrukar ett uppnått danskt medborgarskap. Har det blivit fast etablerat, är det en permanent plåga. Det är alltså ett före och ett efter, men ingen vet var gränsen går. (Låt mig påminna om de maffiösa angrepp som redan har varit på svenskt rättsväsende, polisstationer och domare)" Snaphanen

Säfflemannen skriver om gängkriget mellan Hells Angels och kriminella invandrargäng i Köpenhamn:

"Grupptänkandet är ojämförligt mycket mer utvecklat inom invandrarkollektiven än hos danskar i gemen. Det innebär i det här sammanhanget att medan det övriga danska samhället tar avstånd från sina (trots allt) kulturella anförvanter inom Hells Angels, så är kapaciteten - beredskapen - hos invandrarkollektivet i allmänhet för att stödja sina etniska (om än kriminella) bröder hög. Klan- och blodsbandtänkandet är inbyggt i Mellanösterns kulturer. Det innebär att HA:s motståndare kan gömma sig i ett hav av välvilliga, om än inte allierade, så åtminstone för deras räkning halvt ursäktande vänner. De här tendenserna till förlåtande attityd gentemot extremism och kriminalitet i de egna leden har tidigare tagit sina tydligaste uttryck i stödet för islamism och jihadism i så väl i Danmark som i Västerlandet i stort."

13 kommentarer:

Knute sa...

Kommunalrådet för medborgargarde

http://hd.se/inrikes/2009/03/03/kommunalraadet-foer-medborgargarde/

Hörby. Buskörning stör kvälls- och nattron i skånska Hörby. Problemet har orsakat många inlägg på kommunens hemsida och nu har Hörbys starke man, kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Lars Ahlkvist (M), bidragit med ett förslag.

"Sen finns det ett alternativ till och det är en grannsamverkan/medborgargarde som är ute och bevakar områdena", skriver han.

Enligt Skånska Dagbladet ser Ahlkvist inget märkligt med inlägget.

— Man kan även använda det i betydelsen att ta lagen i egna händer, men det är naturligtvis inget jag uppmuntrar till. I stället uppmuntrar jag allmänheten att ta tag i problemet innan det spårar ur, säger han till tidningen.

Polisen i Hörby säger sig vara måttligt intresserade av idén.

Anonym sa...

Se 2 hela sidor i dagens Sydsvenskan där man lyckas att EJ nämna problemens ursprung, dvs invandrar gäng....

Anonym sa...

Nu väntar vi bara på att Dansk Folkeparti uttalar sitt stöd för Hells Angels raskrig...

Anonym sa...

Det finns ingen konflikt mellan Black Cobra och Hells Angels i Danmark. Och om Black Cobra finns i Malmö kan inte ens polisens underättelsetjänst uttala sig om eftersom de inte vet.
Sydsvenskans artikel är rena fantasier och kan väl endast ses som rubrikskapande skrämselpropaganda.

Knute sa...

Angående Joakims kommentar:

I längden kommer det att gå upp för folk att smutskastandet av Dansk Folkeparti och därmed indirekt Sverigedemokraterna i slutändan kommer att smutsa ner smutskastaren själv.

"Om den svenska befolkningen fick reda på att Fremskrittspartiet i Norge och Dansk Folkeparti i Danmark i huvudsak består av socialdemokrater som känner sig lurade, blandat med en liten skvätt intellektuella nationalkonservativa, så skulle Fan vara lös, och det skulle vara vidöppet för det största väljarskredet i Sverige sedan flera generationer, kanske någonsin."

http://snaphanen.dk/2009/02/27/den-journalistiske-statshemmelighed/

Knute sa...

Anonym nr 2:

Det hade varit intressant om du hade kunnat ge några belägg för dina påståenden. Du uttrycker dig så tvärsäkert så du kanske har någon inside information om den undre världen?

Anonym sa...

Hej!

Ett par ord från en svensk som bor mitt i "kriget".

För det första: Danny Abdalla har inget med Black Cobras att göra, han är däremot ledare av "Den Internationale Klub", ett annat "invandrargäng" som faktiskt ligger i konflikt med just Black Cobras och även med Hells Angels.

För det andra: Knutes kommentar till Anonym 2: Det är bara att läsa danska rapporter om vilka deltagare som finns i "kriget" så framstår det klart och tydligt att Black Cobras ännu inte deltar i en öppen konflikt med HA, precis som HA inte har en öppen konflikt med BC.

Som en parantes till "Anonym 2" vore det mycket underligt om inte folk med anknytning till BC finns i Malmö, eftersom folk med anknytning till alla andra gänggrupperingar i Köpenhamns-regionen finns boende i Malmö! Det betyder dock inte detsamma som att BC är aktiva i Malmö eller har skapat filialer i staden.

Kommentar till Joakim: Ignorant påstående du kommer med, typiskt svensk populism, eftersom "kriget" handlar om drogmarknader, inte ras, religion eller gängtillhörighet. Det handlar, som oftast annars, om pengar. Dessutom kan du, om du orkar/vill, enkelt läsa och se i dansk press att Dansk Folkeparti är det parti som är hårdast i sitt fördömmande av gängkriget, inte stöttande till någon sida, och de som kräver hårdast straff för ALLA inblandade.

Ha en bra dag!

Knute sa...

Tack för klargörandet danskboende svensk! Det är klart att det är ett krig om drogmarknader, men handlar det inte en liten smula om det där andra också?

Anonym sa...

De här händelserna är total betydelselösa i jämfört med Islamifieringen av Europa, som våra politiker har bestämt.

Läs mer om eländet:
http://www.freeworldacademy.com/globalleader/europeanconstitution.htm
http://www.freeworldacademy.com/globalleader/europeanconstitution.htm
http://www.freeworldacademy.com/globalleader/europeanconstitution.htm

Anonym sa...

Snälla & omtänksamma människor, som jag, är bra.
Elaka & icke omtänksamma människor är inte bra.
I Sverige har vi sedan "tidernas begynnelse" haft elaka & icke omtänksamma människor.
Jag tycker att det räcker med dessa - vi behöver inte importera fler.
Precis så enkelt tycker jag att det är.
Finns det ngn. som inte tycker så, då tycker jag att de är dumma.
Nu skriver jag som ett barn, men precis så enkelt tycker jag att det är.

Anonym sa...

Hej igen Knute,

I grund och botten handlar "kriget" om kontroll över kriminella aktiviteter. Så svaret är: Jo, det handlar för några inblandade om "det andra". Dock inte för de stora aktörer som startat "kriget" och kommer avsluta kriget, vilket gör "det andra" till en mycket liten parantes av problemet.

Det finns små-invandrargäng, utan namn eller inflytande på droghandeln och som aldrig haft med droghandeln att göra, som nu tar chansen att profilera sig. De säger sig anse att det är ett raskrig, och slåss för begrepp som heder, mod och hämnd. På samma sätt finns det folk som inte tycker om invandrare i HA's stödgrupp AK81, som precis på samma sätt främst ser "kriget" som en personlig kamp mot det man ogillar. Dock har både HA och de större invandrar-gängen hård kontroll och styr sina medlemmar så att det inte blommar ut i ett "krig" pga personliga problem.

För bara 1 år sedan skedde samma antal överfall inom vissa inblandade grupperingar, den gången var det oftast knivvåld och incidenter mellan personer med problem med varandra snarare än hela grupper. Problemet nu är även att eftersom det är så många olika kriminella grupperingar som slåss inbördes finns ingen som kan medla mellan krigande grupper utan att välja sida, vilket gör att processen med att få delat upp drogmarknaden, som är den egentliga orsaken till konflikten, drar ut på tiden. Det har gått så långt att många, både politiker och vanligt folk, vill att hash ska legaliseras fullständigt i DK för att ta bort den gnista som utlöste konflikten.

Trist att din blogg om ett danskt problem ska användas av diverse personer för att lufta fördomsfulla och ointelligenta kommentarer om svensk invandringspolitik. Exempelvis har Humle och Dumle (Anonym 3 och 4) inte direkt bidragit till diskussionen om det som händer i Dk. Så länge rötägg som de slänger ur sig totalt irrellevanta kommentarer till ämnet är det inte mödan värd för mig att skriva här.

Knute sa...

Nog var du lite orättvis mot Anonym 3 och 4, och mot Humle och Dumle.

På sin läsvärda blogg Skafferitrollen skriver Humle och Dumle:

Se och lär

Varför skall danska politiker alltid vara så handlingskraftiga och svenska politiker så mesiga och flata? Senaste exemplet:

"Den danska regeringen föreslår nu betydligt hårdare straff för våldsbrott i samband med gängkriminalitet.Straffet för våldskriminalitet ska fördubblas, uppger justitieminister Brian Mikkelsen. Straffet för dem som försöker hota eller påverka vittnen ska fördubblas och straffet för att hindra räddningsmanskap eller ambulanspersonal ska tredubblas."

Vad gör vår regering? Höjer maximistraffet för mord, vilket kommer att resultera i absolut ingenting då domstolarna nästan alltid dömer i närmare minimistraffen.

Bohemian Rhapsody om samma ämne:

Dagens What The Fuck

Som en reaktion på bandekrigen har regeringen fået en idé om at udvise udlændinge som overtræder våbenloven. Altid skarpe Politiken har fundet frem til Khalid Alsubeih der forholder sig kritisk til forslaget:

Samtidig vil forskelsbehandling underbygge forestillinger blandt nogle bandemedlemmer om, at det ikke kun er rockerne som bekriger dem, men det danske samfund, lyder kritikken.

WHAT THE FUCK?

Ja, Flair forbyde at kriminelle skulle få det indtryk at det danske samfund bekriger dem.

Newsflash til Khalid Alsubeih: Hele pointen med et retssamfund er at ‘bekrige’ kriminelle.

Knute sa...

‘Inside’ information fra Blågårds Plads på Nørrebro om islamiseringen:

"Salamimetoden blev taget i brug. F.eks udviste unge muslimske drenge større og større magt på Blågårds Plads. Venstrefløjen valgte at føje dem ’skive for skive’. Det kom til en foreløbig kulmination i 1996, hvor de brændte et skur af, der var opstillet så “bumserne” (det kaldte de sig selv) kunne få en smule varme i de kolde måneder. Man genopbyggede ikke skuret af angst for at provokere.

Ganske få så optakten til, hvad der kom senere, men ikke venstrefløjen og desværre heller ikke mig. Vi kiggede ned i jorden og lod som om vi ikke så det.

Men kriminaliteten og chikanerierne fra de muslimske drengebander tiltog og blev mere og mere alvorlig. Voldsomme angreb på de hjemløse i “Folkets Park”, og et storstilet angreb på de hjemløses værested i Prins Jørgensgade, hvor alle vinduer blev smadret og stedet var i lang tid barrikaderet bag tykke træplader!
Ved en muslimsk demonstration - som jeg ikke deltog i - kom en muslimsk drengebande og forbød mig at drikke øl på Blågårds Plads. Jeg protesterede kraftigt og lederne af demonstrationen reddede mig.
Til hverdag hyggede de muslimske bander sig med at spille fodbold på pladsen, og hver gang var det en yndet sport at skyde efter øldrikkende danskere eller restauranternes udendørsborde. Når de ramte plet grinte de højlydt og samlede sig om at forsvare den der skulle hente bolden. Næsten ingen protesterede - man kikkede ned i jorden og lod som om man ikke så det.

Et par år før årtusindskiftet begyndte jeg at prosterede højlydt, men fik aldrig opbakning! Tværtimod blev jeg kaldt racist og det der er værre! Venstrefløjen kikkede i jorden og ville ikke høre eller forstå.

En god kammerat fra Guatemala blev slået til lirekassemand på pladsen. Han kom ud fra et værtshus med en mindre brandert på. Han blev passet op af en bande - som måske troede han var muslim - og fik at vide at han ikke måtte drikke øl. Den unge mand fra Guatemala forstod ikke alvoren og begyndte at spøge med det. Han blev totalt smadret og gik til plastisk kirurgi og tandopretning i årevis efter. De mangefold flere tilskuere - end drengebanden kom ham ikke til hjælp - de kikkede på snørebåndene og lod som om det ikke skete. Jeg bliver våd i øjnene når jeg tænker på hans psykiske men.

Kriminaliteten eskalerede med snesevis knivoverfald, voldtægter og røverier. Et nyt højdepunkt blev sat i 2003 med drabet på den 19-årige italienske turist Antonio Curra. Jeg kom i TV-Lorry med mine protester og var så forsigtig at jeg betingede mig at kun mit fornavn blev nævnt. Jo, jeg var også bange, men jeg ville ikke mere kikke ned i jorden. Selv med kun mit fornavn var der adskillige muslimer, der nu skulle gøre mig opmærksom på at de kendte mit navn! På en ”venlig” men også truende måde.
Ved den imponerende store demonstration lige efter drabet gik jeg rundt og kikkede efter venstrefløjsledere, både lokalt, kommunalt og nationalt. Men ak, opbakning fra venstrefløjen var mildest talt ikke imponerende. Nærmest ikke-eksisterende!"

Läs hela inlägget på Hodjas blog

Skicka en kommentar