söndag 29 mars 2009

Licenspengar och infiltratörer

Sveriges Radio har låtit tre medarbetare bli medlemmar i Sverigedemokraterna; i Stockholm, Göteborg och Skåne. De tre har utrustats med dold mikrofon för att spela in vad som förs fram på partiets möten. Syftet har varit att ta reda på om främlingsfientliga åsikter förekommer.

"På mötena har förtroendevalda bland annat sagt att invandrare inte är solidariska, inte vill betala skatt och är här för att jobba svart." svd

Jaha, vad är det för rasistiskt med det? En annan sak är de rasistiska uttalanden som spelades in, men att utan vidare koppla ihop dem med åsikter om invandringens nackdelar är inget annat än hjärntvätt. Det skulle inte förvåna mig om syftet med radioprogrammet inte är att komma åt rasism utan att få tyst på folk som klagar över våldtäkter, rån och bränder.

Det finns statistik som visar att de flesta som begår dessa brott inte är etniska svenskar. Men självklart är de flesta invandrare laglydiga och borde inte behöva känna sig träffade när man talar om den ökande brottsligheten. Grupptänkande är dumt.

Thoralf Alfsson, som sitter i kommunfullmäktige i Kalmar för Sverigedemokraterna, skriver:

"Partiet har en hård hållning mot personer som uttrycker sig grovt felaktigt eller står för värderingar som kan betraktas som rasistiska. Dessa personer utesluts ur partiet relativt omgående.
Detta förhållande nämns överhuvudtaget inte i radioprogrammet."

7 kommentarer:

Stig sa...

Vad är detta för trams??! Om SR nödvändigtvis skall Wallraffa för våra licenspengar så kan dom ju göra det hos riksdagspartierna också! Vem minns inte Janne Josefssons reportage om dold rasismen bland valstugorna... Då ansågs en stackars "avslöjad" sosse vara främlingsfientlig för att han var "rädd för muslimerna". Därmed var hans 25-åriga karriär som kommunal sossepolitiker avslutad. Okej, inte särskilt politiskt korrekt av honom kanske men brott och straff måste väl ha sunda proportioner inom ett parti som utger sig för att vara demokratiskt. Och hur kan det vara främlingsfientligt att ge uttryck för sin rädsla! Och kanske han tänkte på fundamentalistiska muslimer, jihad, sharialagar etc. Men det spelade ingen roll ty all form av islamkritik och rädsla är rasistiskt för oikofobiska svenska politiker (Läs Sahlin, Olofsson, Reinfeldt m. fl.). Så nu försöker alltså wallraff-avatarer inom SR göra en sorts repris på Janne Josefssons valstugereportage. Räcker det inte med repriser och efterapningar ändå?

Jäm sa...

Men man måste vara blind för att inte se smygrasismen i det hela.

Olov sa...

Nu får det räcka med hetsjakten på ett parti som står för värderingar som kanske hälften av svenska folket egentligen tycker.

Jag lägger härmed min röst på Sverigedemokraterna 2010.

Enough is enough.

Knute sa...

Signaturen Ali gillade inte denna formulering:

"Det skulle inte förvåna mig om syftet med radioprogrammet inte är att komma åt rasism utan att få tyst på folk som klagar över våldtäkter, rån och bränder."

Det finns statistik som visar att de flesta som begår dessa brott inte är etniska svenskar. Men självklart är de flesta invandrare laglydiga och borde inte behöva känna sig träffade när man talar om den ökande brottsligheten. Inte heller Ali borde göra det. Grupptänkande är dumt.

Knute sa...

Jag infogade ovanstående rader i inlägget för att förhoppningsvis slippa fler kommentarer som fått rasism på hjärnan.

Stig sa...

Muslimer och islamister är varkens en ras eller etnisk grupp, alltså borde man har rätt till att utrycka både sin oro och sin aversion gentemot både deras öppna och dolda agenda utan att bli stämplad som rasist. Huruvida det är uppenbart eller ej om t.ex. SD är smygrasister beror ju till stor del på vem som fäller omdömet: En vänstervriden Hamaskramare eller en som åtminstone anstränger sig för att ge ett objektivt omdöme. Skulle inte fövåna om SR-spionerna har ertappat några "rasistiska" sverigedemokratiska ungdomar med att ha skrattat åt en muhammedkarikatyr ellet likn. grovt brott mot den politiska korrektheten. Sedan jag fick rösträtt 1976 har jag röstat på sossarna (det sitter väl i blodet..)men 2010 lägger jag min röst på Sverige! (=SD)

Knute sa...

Cirka 80 procent av alla våldsdomar i Danmark till unga under 18 år är givna till unga andra- och tredjegenerationsinvandrare.

Andelen utlänningar är större i Sverige än i Danmark, varför andelen av våldtäkter naturligtvis är större i Sverige.

http://danmark.wordpress.com/2007/01/27/unge-med-anden-etnisk-baggrund-end

Skicka en kommentar