torsdag 19 mars 2009

Verklig diskriminering intresserar inte Gringo

Den hemska tidningen Gringo har utkorat Dansk Folkepartis ledare Pia Kjärsgaard till Europas värsta rasist. En fruktansvärd brist på proportioner. Vad med romernas situation på Balkan till exempel? Där kan man verkligen tala om rasism. Inte underligt att romerna vill komma därifrån.

Varje vecka kommer 1000 rumäner till Italiens huvudstad Rom. Det är först och främst romer, också kända som zigenare, som kommer för att arbeta i byggbranschen. Samma tendens gör sig gällande i resten av landet. De lever som regel i utkanten av storstäderna i läger byggda av campingvagnar, papplådor och liknande.

I Sverige har vi inte upplevt samma problem även om det förekommer rumänska ligor som tvingar romska barn tigga på Stockholms tunnelbana med hjälp av lappar som de delar ut till passagerarna.

För att återgå till Gringos rasistpris, så visar det en konstig inställning till Danmark. Enligt World Database of Happiness är danskarna det nöjdaste och lyckligaste folket i världen. Danmark har mer frihet, jämlikhet och broderskap än alla andra länder. Mycket tack vare sådana som Pia Kjärsgaard som just hävdar dessa värden.

Gringo är inte ute efter att bekämpa någon verklig rasism. Anfall är bästa försvar tycker de, nämligen försvar av den islamiska rasismen, där varken kvinnor eller icke-muslimer har något människovärde jämfört med muslimska män.

Silvermedaljen går til Geert Wilders (Holland), medan Siv Jensen (Norge) tar bronsen. När blev kritik av islam rasism? Eller är beslöjandet av kvinnorna något genetiskt medfött?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar