söndag 22 mars 2009

I dhimmikratins namn

Bloggen MXp tipsar om en artikel i Aftonbladet: Folkpartiet tonar ner kravretoriken. Kravet om en ”medborgarkurs” för medborgarskap finns kvar, men: ”Att tala om specifikt ’svenska’ värden är vilseledande”.

Sorgligt att "svensk" har blivit ett fult ord. I mina öron är svenska värden mer eller mindre samma sak som västerländska, det vill säga att inte tolerera förtryck i hederns namn och vänstervåld och antisemitism. Våra demokratiskt valda makthavare sviker oss.

Läs mer: Samhällets fel, eller?1 kommentarer:

Knute sa...

Religiös mobbning på ett danskt universitet:

Nogle modtager sms-trusler med beskeder som, »du kommer i helvede, hvis du ikke bærer tørklæde«. Det fortæller amanuensis Saliha Marie Fettah (SDU), der advarer mod udviklingen.

»Det handler bl.a. om påklædning. De må ikke gå i stramme bukser, bluser eller stærke farver. De må ikke høre musik, fordi de andre siger, det er forbudt ifølge islam. Det har afholdt flere af de moderate piger fra at deltage i sociale sammenkomster, fordi denne gruppe har advaret mod at deltage,« siger Saliha Marie Fettah.

Det konstante og massive pres, som Saliha Marie Fettah kalder social kontrol, har betydet, at flere af de moderate piger bryder sammen under presset fra de radikaliserede piger.

»En enkelt har skiftet til et studium, hvor der ikke er så mange muslimske piger, og der er andre, der overvejer at skifte studium,« siger Saliha Marie Fettah, der selv har siddet med grædende studerende på sit kontor.

- - -
Vi må erkende, at over for meget rettroende muslimer og fundamentalister kommer vi ikke langt med dialog – men hvis vi forbyder muslimske bederum og tørklædet, så fjerner vi helt automatisk en væsentlig del af de redskaber, som bliver brugt som sociale kontrolredskaber, siger Martin Henriksen, Dansk Folkeparti.

http://www.document.no/2009/03/muslimske_kvinner_kontrollerer.html

Skicka en kommentar