fredag 6 mars 2009

Kung Grönhatt


Taqija - Islams lagliga lögn

En TV-reporter på Sydnytt frågade några Malmöungdomar om de skulle demonstrera mot matchen Sverige-Israel. De såg skrämda ut som om det förväntades av dem att svara ja. Vissa kom med alla möjliga bortförklaringar om att de skulle resa bort osv. De som skulle demonstrera verkade inte något vidare entusiastiska.

Grupptrycket är stort, liksom rädslan för repressalier från arabiska kompisar. En annan orsak är förstås Hamas propaganda som utmålar araberna i Gaza som offer utan skuld.

"Vi är inte emot judar, vi är emot ockupationen" säger Hamasledaren Khaled Mashaal. Han har lärt sig vilka förklaringsmodeller som går hem hos marxisterna i Europa. Till sina egna anhängare citerar han förstås ur Hamas stadga:

"Domedagen kommer inte förrän muslimerna bekämpar judarna (dödar judarna), när juden gömmer sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden ska säga O Muslimer, o Abdulla, det är en jude bakom mig, kom och döda honom. Bara Gharkad-trädet kommer inte att göra det, eftersom det är ett av judarnas träd."

Islams lagliga lögn (Koranen sura 9:1) innebär att när muslimer påstår att islam vill ha fred, så behöver det inte vara sant. Islam vill ha underkastelse, vilket inte är samma sak som fred. Om de inte får sin vilja fram på annat sätt så tillgriper de våld. En vapenvila, hudna, räknas inte som fred utan som en strategisk reträtt för att samla krafter.

Slutmålet för Hamas liksom för alla Korantroende är islams världsherravälde.

Att stoppa en tennismatch kommer inte att påverka grundproblemet: "ständiga raketattacker mot civila i Israel från Gaza, ett område där Israel gjorde vad svenska massmedier och politiker ville, lämnade Gaza och evakuerade bosättningar."

17 kommentarer:

Anonym sa...

är inte grundproblemet att Israel occuperar palestinsk mark, bygger olagliga bosättningar, fängslar folk utan rättigheter och dess gruppbestrafning av det palestinska folket??? oj vad du är hemsk...

Anonym sa...

Hamas-ledaren påstår också att han är för 1967-års "gränser".

Det han inte nämner till den korkade Bitte Hammargren i SvD är att Hamas ser det som temporärt (långvarig hudna). Tills striden kan återupptas.

Anonym sa...

Jag har bott utomlands i ett par år men kom hem till Sverige, Lund runt jul. Det jag sett de senaste månaderna om Malmö är tragiskt, jag skrev en artikel på newsmill och i samband med det var jag tvungen att gräva lite i vänsterns online aktionsnätverk. Horribelt hat och ensidig svartmålning av Israel.

Knute sa...

Anonym nr 1, Israel ockuperar inte Gaza, eller hur? Israelerna lämnade Gaza 2005 och lämnade växthus som producerade enorma mängder frukt och grönsaker. Gazanerna kunde inte sköta växthusen utan slog sönder dem. Inte så konstigt med tanke på att medelåldern i Gaza är 16 år (i Sverige 41 år).
Både Israel och Gaza är små till ytan, jämfört med Sverige. Det är som om en liten kommun i åratal höll på att skjuta fyrverkerier på den större grannkommunen. Sådant går inte att tolerera i längden.

Knute sa...

Tack Jonas, jag lägger till en länk om hudna = vapenvila, eld upphör

http://en.wikipedia.org/wiki/Hudna

LP sa...

Läs Lisa Abramowicz artikel "Förhandla med Hamas – ett aningslöst krav" på:

http://www.svensktidskrift.se/?p=142

Se även på "Barnen först" angående judehatet:

http://www.barnenforst.com/Svenska/Afsane/Alla%20_typ.htm

Knute sa...

I Gaza fraktar FN beväpnat manskap i sina ambulanser, vilket är förbjudet enligt Genevekonventionen.

UNRWA, som för 60 år sen upprättades på ett-årigt mandat, har nu vuxit till 22.000 anställda.

http://annalyttiger.wordpress.com/2009/03/07/a-propos-u-landshjælpens-distribution-unrwa/

Berit sa...

När du tar upp UNWRA...

De ser som sitt jobb att hålla "palestinska" araber som långtidsflyktingar med låg levnadsstandard tills de uppnått de mål som PLO och Hamas satt upp, vilket är utrotning av Israel.
Man använder deras ilska som ett vapen och uppmanar dem till våld och omedgörlighet.

From Sweden with Grief sa...

Berit, ju mer jag läser om situationen för dessa ju klarare står det som du skriver. Det verkar som om de får lära sig av UNWRA att allt är Israels fel, att man ska se till att allt ska komma från Israel. Har jag fattat rätt? Varför kan inte de arabländer som ligger runtomkring ta emot de, varför måste de till Sverige där de ändå bara blir dåligt bemötta, som de själv säger. De får ju inte leva arabiskt-muslimskt-palestinskt här. De säger också att de har mer rätt att leva i Sverige än judarna och det verkar knappast som om svenska politiker säger emot dem. Jag begriper ingenting av det svenska förhållningssättet längre!

Berit sa...

Nu när Hamas har tagit över Gaza har man också kontroll av UNWRA's anläggningar där.
Deras skolor har blivit utbildningscentraler där hatet och antisemitismen frodas. Deras anställda kommer från grupper som ekonomiskt stöttas av fundamentalister . Deras anläggningar används som förvaringslokaler för vapen och fungerar som militära baser.
UNWRA har blivit ett hinder i försöken att återföra flyktingarna till ett normalt liv.

Arabländerna runtomkring utnyttjar "palestinierna" som redskap emot judarna och skulle förlora den möjligheten om man enas om en lösning.
Europas agerande stöder ytterligare araberna och de människor som protesterar i Malmö är direkt ansvariga för att fler människor kommer att dödas.

Anonym sa...

Araberna har gång på gång anfallit Israel för att de inte önskar en judisk stat. Israel har inte ockuperat Gaza sedan 2005. Israel flyttade judar från Gaza som bott där mycket längre än palestinierna.
Palestinierna bygger olagliga bosättningar på Västbanken.
Varför får inga judar bo på Västbanken. Det bor mer än 1 miljoner araber inom själva Israel.

Anonym sa...

Så välformulerat, dags för svensk media att ta efter dig och skriva baserat på fakta istället för politiskt tillhörighet.

Knute sa...

Tack Thomas och övriga kommentatorer!

Anonym sa...

Det är ju så att det inte spelar någon roll vad man visar för vänsterstollarna. Hur mycket dom än ser och vet om Islam, Hamas och c/o, och vad dom egentligen vill, så kommer dom aldrig till insikt.

Själv blev mina twingly länkningar stoppade på tidningen Dagen när jag skrev detta inlägget, http://megaluno.blogspot.com/2009/02/hamas-is-not-islamic-terrorist.html

Knute sa...

Förra året bidrog Sverige med minst 700 miljoner till Gaza och Västbanken. Hur många miljarder har det inte blivit genom åren?

"Vill du veta vart dina pengar går?
Fråga UNRWA.
Men UNRWA vill helst inte svara.
...
UNRWA har till uppgift att föreviga palestinska arabers flyktingstatus. 26 000 palestinska araber arbetar inom UNRWA. Cirkel är därmed sluten. Till saken hör att av dessa anställda är en oroväckande del – dock långt ifrån alla – terrorister och kriminella.
...
För 60 år sedan uppgick de palestinska flyktingarna till ungefär 750 000 individer. Idag är de ungefär 3,5 miljoner, och de är fortfarande flyktingar.

För 60 år sedan uppgick de judiska flyktingarna från arabländerna till 850 000 individer. Idag vet ingen hur många de är – alla är medborgare i nya länder, de flesta i Israel.

http://www.ilyameyer.com/2009/01/vill-du-veta-vart-dina-pengar-gar.html

Jah Hollis sa...

Tror du inte att de kristna som är ute och missionerar och vill dra till sig själar vill att alla i världen ska omfatta deras religion som den enda rätta? Apropå världsherravälde.

Knute sa...

De kristna har knappast några sådana ambitioner och illusioner längre. Dessutom skiljer de på stat och kyrka, så för dem handlar det mer om andlig än världslig makt.

Skicka en kommentar