onsdag 8 april 2009

Kritik mot islam är att betrakta som brott

“Den 26 mars antog FN:s människorättsråd en resolution om att religionskritik ska betraktas som ett brott. Detta har väckt starka rektioner bland människorättsaktivister och publicister. I Sverige är det tyst.”

Detta skriver Arne Ruth och Dilsa Demirbag Sten på SvD Opinion den 6 april.

Det är klart att det är tyst i Sverige. De enda som skriver om detta förödande beslut är så kallade rasistiska och islamofobiska bloggar, det borde dessa publicister vara fullkomligt på det klara med. Om man inte tillåter muslimer och islam styra med sina oändliga krav då är man per automatik islamofob och rasist, det torde heller inte vara okänt.

Dessutom är det aldrig en svensk som kan avgöra om det är religionen, det politiska- eller lagsystemet islam det handlar om. Det vet bara grupper av muslimer, ibland bara den enskilda muslimen själv och vi ser tydligt vad konsekvensen blir i Sverige. Sekulära muslimer lämnar inte islam heller som bekant och det är bara att beklaga att islam med sin totalitära konstruktion får breda ut sig i Sverige.


Jag förmodar att detta är något man inte heller får kritisera eftersom dessa talibaner i Swatdalen i Pakistan tolkar koranen på det sätt de anser är rätt enligt deras tolkning av religionen. Denna händelse som är en "bagatell", enligt ledaren för Pakistans stora islamistparti Jamaat-e-Islami. Sydsvenskan

Saxat från bloggen Systemfel:

"VG visar en video som är ca minuten lång. Det är en ung kvinna i 17 -års åldern som blir straffad med sharialagen och får 34 piskningar med bälte. pga av att hon setts tillsammans med en man hon inte var gift med.

Observera att detta är vad de islamsitiska samfunden vill förbjuda oss att kritisera via FN:s råd för mänskliga rättigheter. Islamisterna anser att religionskritik ska betraktas som ett brott. En resolution har nu antagits som ska skydda islam och muslimska minoriteter från “intolerans och diskriminering”.

- Disse straffene er beskrevet i islam. Vi kan ikke stoppe det. Det er guds lov, sier Sufi Muhammad."

Muslimer som praktiserar sharia, Systemfel


Ännu ett exempel från bloggen Systemfel i september 2008:

"Tre tonårsflickor i Pakistan ville gifta sig med vem de ville. Då blev de levande begravda ihop med två andra kvinnor. Dåden försvaras av en parlamentsledamot som “våra normer”.
Hameeda, Raheema och Fauzia ville själva välja sina män, med det är ett brott mot traditionerna i ålderdomliga provinsen Baluchistan där äktenskap arrangeras av de olika klanernas ledare.
Flickorna, som uppges ha varit mellan 16 och 18 år, blev kidnappade av en grupp män och körda till ett avsides område där de blev slagna och skjutna. Blödande men fortfarande vid liv slängdes de i ett dike och täcktes med stenar och jord medan de ännu andades, enligt vad Human Rights Watch fått fram.

Det här är våra normer och de ska inte uppmärksammas negativt, så kan det låta från en senator vid namn Israr Ullah Zehri från Baluchistan. Zehri har dock stått på sig och hävdat att det rör sig om hundraåriga traditioner som han tänker fortsätta försvara.

Bara de som ägnar sig åt omoraliska handlingar behöver vara rädda, sa han till försvar av hedersmorden enligt AP."

"Det här är våra normer och de ska inte uppmärksamma negativt, Hedersrelaterat våld


Muslimska kvinnor och muslimska konvertiter i Sverige vill också införa sharia, bland annat för att reglera äktenskapet, som jag skrivit om tidigare, men också för att få den särskilda mat man måste ha som muslim, för att få muslimska daghem och skolor och för att skydda människor från att lämna islam och det muslimska sättet att leva.

Det hedersrelaterade våldet som finns inom den muslimska kulturen med sina tvångs-kusin- och barngiften och inom sharia som följer på islam är fruktansvärda brott och det är obegripligt varför muslimska kvinnor vill leva under sharialagar och att deras barn också ska göra det. De anser ofta också att Guds lag, sharialagen, står över den svenska lagen och den numera väl kända muslimska juristen Cherin Awad anser att en modifierad sharialag är bra för muslimska kvinnor i Sverige.

Det är ingen liten modifiering som behövs av sharialagarna, hela tanken bakom sharia är så kvinnofientlig och kvinnoförtryckande att jag inte kan förstå hur moderna unga svenska kvinnor ens funderar över profeten Muhammed som förebild och över sharialagars införande i Sverige. Cherin Awad har också sagt att måste hon välja, väljer hon sharialagarna. Det säger allt om en kvinna som påstår sig vara svensk och för jämställhet. Och hon är som sagt knappast ensam muslimsk kvinna med de åsikterna.
Annat att läsa:

Svenska kyrkans självmordsprojekt, Kulturvänster blir pophöger

Genus-Jihad, Hedersrelaterat våld

Svenska feminister medskyldiga till hedersmorden, Hedersrelaterat våld

Muslimska länder hindrar diskussion om sharia-lagar i FN, Hedersrelaterat våld

3 kommentarer:

Titus Livius sa...

FN-resolutionen är djupt olycklig och än värre är det om man inom FN fallit undan för islamistisk lobbyverksamhet. Att svensk media förbigår saken med tystnad är väl inte ägnat att förvåna.

Anonym sa...

Det skall vara ett brott ATT INTE kritisera Islam.
Islam måste utrotas, ananrs kommer Islam att utrota Civilizationen.

Det finns bara EN civilization, Afrika/Mellanöstern är ingen civilization, det är Barbarism där.

Anonym sa...

Izlam i sig är brottsligt, "Mein Koran" är en terrorhandbok. Islamisterna är Terrorister.

Islam ÄR medeltiden, Islam vill vrida klockorna tillbaka 1400år. Allt som inte står i Koranen skall förbjudas, t.ex. bilar, internet, TV, kameror, Demokrati, Musik, Dans, Miljövård, flygplan, tåg, rulltrapport, Pizza, fläskkotletter mm.

Skicka en kommentar