måndag 6 april 2009

Fritt (?) företagande och bostadssocialism

Lämna ifrån er fem procent av hyreslägenheterna till sociala ändamål, annars får ni inte bygga. Det är Lundapolitikernas nya krav på hyresvärdarna.
Sydsvenskan

"Man tror inte sina öron! Är detta Allianspolitik? Liknar ju värsta sortens kommunistiska tvångsåtgärder när man tvingar privata näringsidkare att upplåta bostäder åt folk man vet står för ett högt och onormalt slitage, för att inte tala om den avsiktliga skadegörelsen. Allt detta är sedan länge väl dokumenterat från Rosengård i Malmö. [...]

Alla Sveriges kommuner som väljer att lyssna på dom statliga locktonerna om ersättning för att ta emot "flyktingar" i sina kommuner märker förr eller senare (snarare förr) att det inte alls var den goda affär man trott sig göra. När statens otillräckliga introduktionsersättning tagit slut står man som regel där med Svarte-Petter på hand och ser den skattefinansierade välfärden långsamt men säkert holkas ur."
Webbmagasin Rebell

Bostadsområdet Herrgården i Rosengård lär vara Sveriges mest vanskötta. "Inne i husen möts man av skadade trapphus och söndriga hissar. Det blir inte bättre när man besöker hyresgästerna. Är det inte spruckna väggar och stora hål i golven, så är det trasiga kylskåp, skåpsdörrar som dinglar och mögliga badrum."

Fastighetsägaren Acta mer eller mindre struntar i underhållet. Bonusar till direktörerna är viktigare. Är det därför boendemiljön är så otrivsam? Beror de ständigt återkommande bråken och bränderna på att nyliberalismen reducerat bostäder till "finansiella objekt"?Så enkelt är det inte.
Hyresgästerna själva har skuld till förfallet.
Om folk vet att det inte kostar att ha sönder saker så blir de inte aktsamma. Är det lönt för fastighetsbolaget att den ena dagen gå in och reparera när det är fördärvat nästa dag?

Problemet med Rosengård är att folk inte har något att göra, bland annat därför vandaliserar de. (Det finns också ett inslag av jihad). Kommunen sålde därför att de såg vilket problemområde det höll på att bli. Det hade inte blivit bättre om kommunen behållit det.

Polariseringen mellan olika bostadsområden sammanfaller med tjugo års marknadsliberal politik. Den sammanfaller också med tjugo år av massinvandring, det vill säga importen av ett nytt proletariat. Det är lätt att skylla på liberalismen och säga att kapitalisterna vill ha billig arbetskraft, men de verkliga aktörerna har varit marxistiskt påverkade politiker, byråkrater, journalister, jurister, akademiker osv.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är det väl ändå dags för ordningsmakten att släppa hundarna på ungjävlarna?? Hade det varit i Frankrike så hade vattenkanonerna åkt fram för länge sedan och där hade ungjävlarna inte våga stå och käfta mot ordningsmakten. Vilken tur att de bor i Sverige, här får man tydligen spotta på ordningsmakten hur mycket man vill. /Robert Olsson, Malmö

Skicka en kommentar