fredag 3 april 2009

Familj och äktenskap i Europa

Runt år 300 ändrades det europeiska mönstret för äktenskap och släktskap. Äktenskap med nära anhöriga blev tabu. Därför avviker det det kristna Europa markant från Mellanöstern, Nordafrika och Asien.

Oavsett vad kyrkan hade för motiv till förbudet mot kusingiften, så var det genetiskt förnuftigt genom att motverka inavel.

"En svensk studie på barn i Botkyrka visade att de utomeuropeiska var handikappade i dubbelt så hög utsträckning," kan man läsa i Expressen. "En fördubblad risk innebär ändå dubbelt så många drabbade barn. Därför borde det vara en självklar folkhälsopolitik att försöka minska kusingiftena."

Handikappade barn som föds i kusinäktenskap ger upphov till enorma samhällsekonomiska kostnader och mänskligt lidande. Denna fråga förtjänar att diskuteras mycket mer än till exempel homosexuella äktenskap som inte på långa vägar stör samhällsfunktionerna lika mycket. Tyvärr nöjer sig inte de familjefientliga grupperna med det. Miljöpartiet vill införa "antalsneutral" samlevnadsbalk, dvs fritt fram för polygami och sharialagar. Imamerna gnuggar händerna av förtjusning.

Läs mer: Frågan är oerhört känslig, men den får inte tystas ner

1 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kollapsar socialdemokratin! Precis som jag förutsagt. Stort grattis till boppskocken. (Ordet "fittstim" vill jag inte använda.) Wanja Lundby-Wedin: Alliansens bästa propagandamegafon.

rÖgrÖna geggan SKITER i de fattiga. De har ingen rätt att yttra sig. De har ingen rätt att blogga ens. De har inga rättigheter överhuvud taget. Vad som räknas i rÖgrÖna geggans ögon är bÖgar, karriärkvinnor och kriminella invandrare.

Till soptippen med Mona Sahlin och hela hennes parti!

- Peter Ingestad, Solna

Skicka en kommentar