fredag 3 april 2009

Släng ut sharialagen

Fråga från Spydpigen: Finns det inte någon (gärna kvinnlig) jurist, som kan gå denna kurs vid Lunds Universitet för närmare upplysning om vad som är i antågande?

Tillämpning av shari'a i Sverige och EU, 7.5 hp:

"Muslimska grupper har ibland föreslagit att shari´a ska erkännas i svensk och europeisk lagstiftning. Detta bemöts ofta som krav på att införa hududstraff. Men vad är egentligen shari´a och vad menar olika grupper när de talar om dess tillämpning? Vad många inte vet att shari´a redan tillämpas här. Det sker som inofficiell rådgivning i muslimska församlingar men också i svenska domstolar inom ramen för internationell privaträtt. De handlar då om muslimska staters familjelagar, vilka bygger på shari´a."

Vad är detta om inte ett uttryck för herrefolksmentalitet. Muslimer, närmare bestämt muslimska män, ska stå över den svenska lagen. Om man ger fan lillfingret tar han hela handen. Imamerna anser förmodligen att inte bara delar utan hela paketet ska omsättas i praktiken. Från Wikipedia:

Hudud (arabiska حدود) betyder begränsning och betecknar Guds begränsning för människan. Hudud är fem olika typer av brott som det finns föreskrivna straff för. Det behövs alltså inget beslut eller övervägande om vilket straff brottet ska ha eftersom dessa redan är skrivna i den koraniska Uppenbarelsen och Gud redan har bestämt straffet.

Även om dessa delar inte står i Koranen idag menar andra källor att det har stått och att de är baserade på Aishas (Muhammeds hustru) uttalanden och hadither.

1. Äktenskapsbrott/sexuellt umgänge utanför äktenskap, zina, kan medföra stening till döds om man är gift (med vissa modifikationer vid äktenskapsproblem). Till detta kommer 100 piskrapp för ogifta, fria muslimer och 50 piskrapp för slavar, icke-muslimer, gifta eller ogifta.

2. Stöld kan medföra stympning/amputering av höger hand.

3. Rån (landsvägsröveri, väpnat överfall) som leder till död kan medföra korsfästning (om rånet inte lett till döden behandlas det som vanlig stöld).

4. Falsk anklagelse för äktenskapsbrott eller sexuellt umgänge utanför äktenskap kan medföra 80 piskrapp för fria män och 40 för slavar.

5. Berusning kan medföra 80 piskrapp.
- - -

En 17-årig flicka blev piskad i Pakistan efter en granne anklagat henne för äktenskapsbrott. De stenålders shariadyrkarna har låtit en video gå runt på sina ... mobiltelefoner. Faktum är att talibanerna är så stolta över sitt hantverk som de har kontaktat västerländska medier för att sprida ordet. länk

- - -
Det finns inget förbud mot att kvinnor maskerar sig i tyg så knappt ens ögonen syns. Men om sharialagarna förbjuds kanske vi slipper detta kusliga fenomen på bussar och i banker.
Läs vad Spydpigen skriver om niqab på bussen: Herrefolksmentalitet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tog mig friheten sända detta till Smileth på Varjager för vidare spridning. Det faller ju inom hennes kompetensområde. Tack Knute, och låt oss stoppa dessa för riktiga människor så ovärdiga lagar.
midgardsjarlen

Knute sa...

Tack för det, Midgardsjarlen!

Knute sa...

"Dock noterar vi att de i högskolesammanhang obligatoriska formuleringarna om genusperspektiv tycks ha fallit bort i just denna kursbeskrivning, vilket får förmodas vara en ren tillfällighet."

http://www.axess.se/web/discussion.nsf/0/8929E71ECE153E04C125758F007805EA

Skicka en kommentar