fredag 10 april 2009

Bjud in fler religioner, tycker det islamofila Skolverket

Som en lärare sjöng, "jag har gått till en skola i hela mitt liv, och sett trenderna komma och gå". Ta till exempel skrivstilsreglerna, som infördes år 1975 och förstörde handstilen för en hel generation. Nu heter det inte längre Skolöverstyrelsen utan Skolverket, men det har inte minskat klåfingrigheten.

"En del skolor får besök av en präst från svenska kyrkan. Kritiker som anmält saken till Skolinspektionen undrar nu varför det räcker med att läsa ur Koranen och inte bjuda in en imam som jämförelse." Muslimska Friskolan

Problematiskt, tänk om den inbjudne imamen är judehatare och förnekar Förintelsen. Håll islam borta från skolan. Ska det vara så svårt för myndigheterna att fatta att kristendomen följer svenska lagar medan islam vill ersätta dem med sharialagar. Stå upp för vår frihet och demokrati och våga vara partisk.

Ruskigt hur korkade makthavarna är. Skolverket tvingar på småflickor slöjor. Som bloggen tidigare skrivit:

Skolverket vill att läroböckerna ska offra sakligheten. Går det att skriva om islam utan att nämna jihad, det heliga kriget? Eller kvinnoförtrycket, ska det verkligen sopas under mattan? Ska framställningen inskränkas till en turistbroschyr om vallfärden till Mecka, fastemånaden Ramadan, minareter och moskéer?

Vetenskapen får ge efter för politiska överväganden. Påminner det om Sovjetunionen? Begreppet "politiskt korrekt" föddes där under utrensningarna på 1920-talet.

Det är inte första gången Skolverket trampar i klaveret. År 2006 tvingades Minervaskolan i Umeå att tillåta en 7-åring bära slöja i skolan. Slöjor har funnits länge i skolorna, men tidigare har det varit upp till den enskilda skolan att tillåta dem. Beslutet fattades av Anna Westerholm, enhetschef på Skolverket.

Jämställdhet mellan könen verkar vara tomma ord när det gäller muslimska flickor i Sverige. Slöjan är en könssymbol. Slöjor på barn är att ge profeten rätt, han som gifte sig med en 9-åring.

2 kommentarer:

J.N sa...

Är det inte ngt problem om den inbjudne från katolska kyrkan förnekar förintelsen helt och är emot preventivmedel eller att jungfru Maria födde Jesus som 12-13 åring, vilket inte ngn i bibeln reagerar mot eftersom det var en vanlig ålder för första barnet då?

Knute sa...

JN, angående det första så är du mer en lovligt demagogisk, eftersom jag antar att du känner till katolska kyrkans inställning. Själv har jag träffat ett antal katolska präster under åren, både i Sverige och andra länder, och ingen av dem har varit förintelseförnekare eller antisemiter.

Vad gäller preventivmedel är både präster och katoliker i allmänhet mycket mer liberala och tillåtande än påven.

Jungfru Maria? Hör nu här, katolska kyrkan är inte bokstavstroende utan föränderlig. Vad som enligt Nya Testamentet hände för 2000 år sen är inte avgörande för vad som är rätt och fel, det har hänt en del sen dess som ingår i kyrkans lära och traditioner.

Skicka en kommentar