onsdag 15 april 2009

Västvärlden måste visa vilja att överleva

Från Søren Pinds blogg på Berlingske Tidende via Uriasposten

"Jag är inte humanist. Det är inte för mig ett skamset erkännande. Inte heller en bekännelse. Men en stolt deklaration. Humanism innebär att du älskar alla människor på jorden. Det gör jag inte. Så god människa är jag helt enkelt inte.

Jag tycker inte att det var synd att rumänerna, efter en summarisk rättegång, avrättade Karpaternas geni, det arbetande Rumäniens stora ledare och vilka dumheter han annars kallades, tyrannen Ceaucescu. Eller för den delen, att irakierna hängde Saddam Hussein. Jag gråter torra tårar. Må de rostas i helvetet för sina missgärningar ...

Så är vi utanför Somalias kust. Fyra pirater håller en kapten på ett danskt fartyg fångad. Och kräver en lösensumma på mer än 11 miljoner kronor. Runt dem finns hela den västliga världen i skepnad av till och med kärnvapenbeväpnade fartyg. Impotenta ...

Denna fars har varat alltför länge. Förr i tiden har även danska flottor bekämpat pirater ... Skall västvärlden överleva måste den visa vilja att överleva. Och vilja att försvara sig och de sina. Det nuvarande tillståndet leder bara till anarki, våld och krig.

Det är dags att visa brutalitet. Hård, kontant och ovillkorlig."

5 kommentarer:

Karl sa...

Det är inte så svårt att lösa.

1. Skicka in infiltratörer i landet för att hitta baserna.

2. Be USA skicka in några B-52:or och förinta baserna.

Dessutom lär det gynna landet på flera sätt att bli av med piraterna.

Anonym sa...

Påminner om när en föreläsare på jobbet orerade om alla människors lika värde och ställde den obligatoriska och retoriska frågan:
- Så t ex finns det väl ingen här som inte anser att alla människor är lika mycket värda!

Jag räckte upp handen och en ängel gick genom rummet.
- Jag tror inte på att alla människor är lika mycket värda.

En bataljon änglar marscherade nu genom salen.
- Hur menar du?
- Min fru är för mig mer värd än vilken pedofil som helst i det här landet.
- För dig ja men för... alltså rent generellt så... FN säger att...
- För Gud är alla lika men har vi inte avskaffat Gud i det offentliga rummet eller försöker du pracka på mig din religiösa uppfattning?

Längre kom vi inte just då men det var ganska roligt.
På kvällen över några öl enades föreläsaren och jag om att just pedofiler och andra grova förbrytare kunde världen gott klara sig utan och att det där med allas lika värde var något högst variabelt. Fast det skulle han aldrig våga erkänna i nyktert tillstånd.
/Lasse

Knute sa...

Om Obamas fjäskande för islam:

We need our president to be a western culturist, not a multiculturalist.

http://www.globalpolitician.com/25563-multiculturalism

http://snaphanen.dk/2009/04/15/avislæseren/

Steve sa...

Det har på amerikanska bloggar påpekats att ryska handelsfartyg har haft vapen -- och att piraterna undvikit dem. Det är kanske så att ryssarna är hårdare idag. Somliga, i alla fall. Även utan vapen.

Moscow Times skriver idag om rånaren "Viktor", 32, i Meshchovsk (SV om Moskva) som i tisdags (14/4) vid 17-tiden rusade in på en damfrisering, viftade med en pistol, befallde alla att lägga sig på golvet och ge honom sina pengar.

Olga, 28, en späd flicka, men karate-kunnig, stod fortfarande upp när hon räckte fram sina sedlar till Viktor. Men medan han höll dem i handen gav Olga honom ett hårt slag mot bröstkorgen, så att han förlorade andan, och kastade sedan ner honom på golvet.

Hon band Viktor med en hårtorkar-sladd, satte munkavle på honom, och drog inom i förrådsrummet. Sedan sade hon åt de andra att fortsätta arbeta; polisen skulle snart vara här.

Men njet, polisen kom inte. De andra gick hem. Olga och Viktor var kvar. Och sedan blir det här oanständigt. Ni får läsa själva i Moscow Times eller Life.ru (pa-ruski). Men när Olga till sist lät Viktor gå sin väg, i dag (16/4), var han "utpressad som en citron" enligt Life.ru.

Först gick han till sjukhuset får att få sina privata delar omsedda, och sedan gick han till polisen och anmälde Olga för "sexuella övergrepp".

Olga blev upprörd: "What a jerk! Det blev ett par gånger. Men jag köpte nya jeans åt honom, gav honom att äta och dricka, och så fick han 1000 rubel när han gick." Sedan lämnade hon in sin polisanmälan mot Viktor. För rånförsök.

Anonym sa...

Ja, var det inte Nietsche som talade om 'Viljan till makt'. Det är verkligen hög tid att västvärlden visar någon vilja till liv.

Skicka en kommentar