söndag 12 april 2009

Två presidenter och två hälsningar

Ryssland köper för första gången vapen från Israel. Det handlar om luftburna så kallade drönare som flyger utan besättning, uppger Dagen och HD.

Beslutet ska ha påverkats av Rysslands ansträngda band till vissa av Israels fiender i Mellanöstern, såsom Iran.

AntiJihad Norge kommenterar:

"I sitt tal till det så kallade ”parlamentet” då han strax innan påsk besökte Det ockuperade Bysans (också känt som den illegitima terrorstaten Turkiet) sa President Obama bland annat följande:

'Vi vill framföra vår djupa uppskattning av den islamiska tron, som har gjort så mycket under århundradenas lopp att forma världen - även i mitt eget land.'

Ungefär samtidigt la Rysslands president Medvedev ut en påskhälsning till judarna i Ryssland på sin personliga hemsida. Här säger den överste ledaren för det tredje Rom bland annat följande:

'Dessa dagar vänder vi oss till det andliga och moraliska ursprunget och värdet av det judiska folkets rikaste kulturarv. Förvärvade i gamla tider, har det fortfarande har en universell och varaktig betydelse.

Idag gör ryska judar mycket för att framgångsrikt utveckla vårt land, för att skapa en atmosfär av tolerans och ömsesidig respekt mellan människor av olika bekännelser och nationaliteter.'


Kommentarer är vll egentligen överflödiga, kontrasten kan knappast bli större. Obama hyllar judehat och holocaust, Medvedev hyllar judarna och deras tro."

Bild: Obamas syn på 11 september 2001


"Kanske kommer den nye presidentens Barack Obamas verkliga test när han ska avgöra hur man ska agera mot Somalia. Sedan Obama vann valet har amerikaner som måltavlor för terrorism stigit dramatiskt." erixon

Har Obama bevisat sin duglighet nu? I en snabb och dramatisk kommandoräd fritogs den amerikanske sjökaptenen Richard Phillips. Han hade hållits som gisslan av somaliska pirater i en livbåt på Indiska oceanen. Tre pirater dödades.

Mera Obama-nytt: halvbrodern Samson Obama som bor i Kenya nekades inresevisum till Storbritannien i januari. Han hade uppgivit falskt namn samt misstänktes för ett sexbrott under ett tidigare besök.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det var väl att ta i. Inte har väl Obama hyllat Förintelsen? Knute brukar annars vara ganska balanserad med vad som skrivs och citeras på bloggen.

Vad är det för pajasar som ligger bakom AntiJihad Norge?
Och en av det internationella samfundet erkänd stat kallas "Det ockuperade Bysans (också känt som den illegitima terrorstaten Turkiet)".
Verkar som om norrmännen gått hårt åt påskölet...

Dennis sa...

Samtidigt får vi inte glömma att Obama höll en Sedermiddag i förra veckan, dvs en judisk påskmiddag i Vita Huset, med inbjudna judiska företrädare.

När får vi se något liknande i Sverige?

Knute sa...

AntiJihad Norge är ingen pajas. Mig veterligt har Obama aldrig protesterat mot de islamiska ledarnas judehat och förnekelse av Förintelsen.

Visst ockuperade turkarna Bysans/Främre Asien/Turkiet, utförde folkmord på armenier liksom andra kristna 1915-1920 och fördrev flera miljoner greker 1923, och invaderade norra Cypern 1974.

From Sweden with Grief sa...

Holocaust är en synnerligen levande idé bland muslimerna, det kan väl inte ha undgått någon läsare av tidningar och bloggar den senaste tiden, eller? Judehatet är enormt bland muslimer, också bland muslimer i Sverige. Obama får verkligen medier runt om i världen att fundera på vad han egentligen sysslar med? Vill han vara en vänlig dialogvärldspolis, eller är han så fast i islam som man befarar. Han har en så väldigt märklig inställning till islam för det ska vara hälsosamt för väst, anser jag.

http://canuteocean.blogspot.com/2009/01/forintelsens-minnesdag.html

Rutger Silfverstolpe sa...

T o m "hjältinnan" Annika Östberg hamnar i skymundan!

Robert Almgren sa...

Intressant blogg med viktiga diskussioner, bra!

Knute sa...

Tack Robert!

Anonym sa...

Knute, det står att "Obama hyllar judehat och holocaust". Att i ett givet sammanhang inte protestera mot Förintelseförnekare kan väl inte vara att "hylla judehat" eller menar du på fullt allvar att Obama är en tvättäkta antisemit?

UltraV formulerar det bra och visar att det med rätta finns frågetecken kring Obama men Knutes påstående om att han är antisemit är groteskt överdrivet och skjuter över målet.
Och det där med den "illegitima terrorstaten" Turkiet är bara historielöst. Med ett sådant resonemang blir de flesta stater illegitima, inte minst Sverige i förhållande till de landskap vi rövade från Danmark.
Turkiet är en erkänd statsbildning. Räcker inte det?
/Lasse

Knute sa...

I och för sig var det ett citat, men jag är benägen att hålla med AntiJihad Norge om att om man som Obama säger "vi vill framföra vår djupa uppskattning av den islamiska tron, som har gjort så mycket under århundradenas lopp att forma världen", så kan man inte undgå att tänka på islams judehat.

Skicka en kommentar