lördag 22 maj 2010

Ensamkommande

Sverigedemokraternas kandidat till kommunfullmäktige i Ljusdal blev petad ur partiet. Han hade uttalat sig positivt om flyktingmottagningen i kommunen. Han anser att invandrare behövs när en allt större andel av befolkningen blir äldre.

Våra pensionsräddare? Kvalificerade för arbetsmarknaden och entusiastiska för jämställdhet mellan kvinnor och män? Så småningom invandrar deras anhöriga, kan dessa bidra till samhällsekonomin? Även invandrare blir för övrigt pensionärer.

Kommunerna pressas att ta emot flyktingungdomar. Det handlar om pojkar från företrädesvis Afghanistan och Somalia i åldersgruppen 16 till 20 år. Bara en dryg procent av de ensamkommande ungdomarna till Sverige är flickor.

Samtidigt är bristen på lägenheter stor i många kommuner. För att inte tala om arbetsmarknaden. Under det första kvartalet 2010 var drygt 164 000 ungdomar i åldern 15-24 år arbetslösa. Detta motsvarar en relativ arbetslöshet på 28,0 procent.

Ämne: Främlingsrädsla
gp svd

4 kommentarer:

Knute sa...

Vad gör det med svenskens inställning till massinvandring när deras barn bor kvar hos föräldrarna vid 25-30 års ålder?

http://everykindapeople.blogspot.com/2008/01/ven-i-bstad.html

Knute sa...

Att 99 procent av unga asylsökare är män kanske förklarar den dystra våldtäktsstatistiken.

Statistik visar ett samband mellan utdelade uppehållstillstånd i Sverige och antalet anmälda våldtäkter.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/04/flest-valdtakter-i-sverige.html

Kent Runesson sa...

Enligt Migrationsverkets statistik för ensamkommande barn var ca var 5:e barn/ungdom, eller ca 21 % av de asylsökande flickor. Resterande andel, 79%, var, inte helt förvånande, pojkar. Jag vet inte var du fått uppgiften om att 99% skulle vara pojkar, men den stämmer i alla fall inte med Migrationsverkets uppgifter.

Knute sa...

Det stod att läsa i Helsingborgs Dagblad, som jag länkade till:

http://hd.se/hoganas/2010/05/22/socialnamnd-svanger-om/

Skicka en kommentar