lördag 22 maj 2010

The Greatest Show on EarthRichard Dawkins intervjuar Craig Venter.

En milstolpe i biologins historia. Konstgjort liv har skapats av forskare i USA. Hela arvsmassan hos en bakterie har snickrats ihop. Den nya livsformen fungerar och förökar sig som en vanlig bakterie.

Inga problem tycker jag. "Uppfinnaren" av den syntetiska bakterien är Craig Venter, han som knäckte den genetiska koden för människan. Det är som med atomkraften, det går inte att göra ogjort.

Upptäckterna inom genetiken är imponerande. Jag tycker att det är mest hisnande intellektuella äventyret i världshistorien.

Men president Barack Hussein Obama är bekymrad. Tydligen är det inte bara hos kristna kreationister som okunskapen är stor. I den islamiska världen satsas oljemiljoner på en "Atlas of Creation".

Man kan se Darwins utvecklingslära som en av de två stora revolutionerna i människans tänkande. Den andra var att jorden är rund och snurrar runt solen. Nu har Katolska kyrkan bett om ursäkt för att Kopernikus vetenskapliga teorier fördömdes en gång i tiden. Astronomins fader Kopernikus levde 1473-1543.

Men liksom i fallet med biologin lever okunskapen om astronomi kvar i stora delar av världen. Kopernikus, Darwin och Freud är inget för islam.

Läs mer: Livets gåta

14 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Detta är långt ifrån något positivt. Fast etablissemanget gillar säkert idén om konstgjorda slavar som i Blade Runner.

Knute sa...

Jag lade till några entusiastiska ord samt en video i inlägget.

Anonym sa...

Man måste inte förvänta sig det värsta av alla hela tiden.

Gentekniken och liknande forskning kan mycket väl komma så långt att man klarar att läka vad som idag är obotliga skador/sjukdomar. (T.ex. reparera skador som orsakat förlamning)

Det är ett mycket troligare alternativ än "etablissemangets slavar".

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Anonym, jag föreslår att du istället googlar NWO, Illuminati och transhumanism så kanske du får lite annan input än bara elitens propaganda.

Anonym sa...

Att folk fortfarande tror på Darwinism och makroevolution trots den totala bristen på bevis är skrämmande. Dawkins är f ö en clown.

Knute sa...

Anonym, bevisa den totala bristen på bevis!

Dawkins är en av vår tids stora upplysningshjältar! Läs hans bok "The Greatest Show on Earth" innan du uttalar dig.

Knute sa...

Självklart anbefalles försiktighet. Men t ex anti-freeze-gener hos tomat hämtade hos ishavsfisk, sådan genmanipulation är knappast farlig. Man kan jämföra med hur människor flyttat runt växter och djur på jordklotet, ibland med oönskade resultat.

Anonym sa...

Det man gjort är faktiskt inte så sensationellt. Man har helt enkelt tagit en bakterie, sugit ut dess DNA, och injicerat ett artificiellt konstruerat DNA. Alltså har man använd redan befintliga cellorganeller inklusive cellmembranet. Inget att direkt bli upphetsad över.

Knute sa...

Islamic creationist gets chilly reception in Lausanne

World Radio Switzerland 27 May 2010

Evolution never happened and Darwinism is the root of all evil, according to Harun Yahya. He’s drawn a lot of attention recently with posters advertising his conferences on Islamic creationism in Switzerland. His concepts are clear, but there are questions marks over his credibility. Lucas Chambers reports:

Harun Yahya will hold another conference tonight in Geneva and day after tomorrow in Zurich.

Alternatively, Lausanne’s Zoological Museum offers its insights on evolution throughout the summer with its exhibition Oh my God.

http://europenews.dk/en/node/32487

Knute sa...

Dawkins bok "The God Delusion" är en smula dum. Han borde nöjt sig med att kritisera kreationismen, alltså föreställningen att Gud skapade alla växter och djur på sex dagar. Men han avfärdar all religion.

Knute sa...

Däremot är Richard Dawkins senaste bok "The Greatest Show on Earth" det bästa jag läst!

Lasse Gitarr sa...

Oj,
jag som hoppades jag skulle slippa läsa mera av Dawkins...
Är det absolut säkert att du tycker den är bra?
Det enda jag hört av Dawkins har varit okvädningsord,föga imponerande.
Jag vill dock jättegärna kunna bemöta dig.
Jag tycker om era diskussioner här,så jag får väl,åbäka mig och läsa på.
mvh

Knute sa...

När Människan Manipulerar Skapelsen - Sticker Monsantos Hästhov Fram

http://euro-med.dk/?p=15545

Patrik sa...

"En milstolpe i biologins historia. Konstgjort liv har skapats av forskare i USA. Hela arvsmassan hos en bakterie har snickrats ihop. Den nya livsformen fungerar och förökar sig som en vanlig bakterie..."

Nu saknas bara att bevisa hur detta skulle ha kunnat gå till utan alla dessa maskiner - för några miljoner år sedan...
Annars var det häftigt.

Skicka en kommentar