tisdag 18 maj 2010

Politisk korrekthet kamouflerad som pirateri

Piratpartiet tar över Pirate Bay. Men snart kanske utvecklingen har seglat förbi fildelningen. Åtminstone när det gäller musik är Spotify behändigare.

Piratpartiet undervärderar hoten mot yttrandefriheten. Antag att de skulle vilja kritisera islam och invandring? De vill nog inte råka lika illa ut som Lars Vilks. Fildelares problem är små jämfört med de problem för demokratin det skulle bli om dissidenter blev tvungna att skicka brev med snigelpost igen.

Det är med andra ord inte trovärdigt när Piratpartiet talar om "medborgarrätt på internet". De menar knappast allvar med sin kritik av övervakningssamhället när de i likhet med de svenska riksdagspartierna accepterar politisk censur av frågor som islamisering, mångkultur, demokrati och yttrandefrihet.

Inte bara i Sverige. EU:s åsiktspolis EUMC - "Europeiskt centrum för övervakning av rasism och främlingsfientlighet" - sysslar främst med att strypa kritik av islam. Påminner en del om Stasi i DDR och Expo i Sverige.

Det är problematiskt, eftersom islam är fientlig mot icke-muslimer. Alla dessa politiskt korrekta tror att de bekämpar rasism medan de i själva verket befrämjar en rasistisk lära.

I USA hotas friheten på internet av Obamas Federal Communications Commission (FCC) som bedriver ett statligt övertagande av internet.

- - -
På tal om Spotify, lyssna på "Äntligen!", ett dubbelbottnat album från 2005 av den svenska blues- och reggaegruppen Peps Blodsband... En av låtarna är "Grannen", en riktig höjdare, inte minst musikaliskt.

Och texten - om den kan man verkligen säga "äntligen!" Man får väl gå tillbaka till Owe Thörnqvist för att hitta något liknande. Här kan man verkligen tvärtemot Piratpartiet tala om beska sanningar.

4 kommentarer:

E-mannen sa...

Jag har lite svårt att förstå vad du vill komma? Menar du att PP inte är intresserade av att försvara Lars Vilks rätt att säga vad han vill så har du nog fel.
Om du tycker att det är fegt av PP att inte ta den striden så har du missförstått PPs funktion. Jag tror att PP nog tydligare kunde uttryckt sitt stöd för Lars Vilks rätt att säga vad han vill, men att själva börja rita rondellhundar är inte PPs roll.

Fredrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Fredrik, kommentarer som kommer med orättvisa beskyllningar om "främlingsfientlighet" publiceras inte. Vad var det som var främlingsfientligt i ovanstående text? Orden "islam" och "invandring"? Du bekräftar vad jag skrev om politisk censur, rena IPRED-lagen.

Anonym sa...

Tror att du har missuppfattat PP. PP värnar just personlig integritet och ett fritt delande av kultur (vilket också innefattar den kulturella aspekten av Islam), men främst i den globala frågan Internet.

PP saknar många bra åsikter i mycket annat, men det finns hittills i n g e t parti som har röstat för personlig integritet eller ett fritt (åtminstone någorlunda) kulturutbyte över Internet.

Personligen anser jag att vi behöver hitta bra betalningsformer för intellektuellt ägande, men samtidigt har våra lagar stiftats av stora bolag som inte ser till oss individer i samhället, oavsett religion.

med FRA övervakas allt. Genom IPRED har rättskipning överlämnats till profiterande bolag. Ingen rättsäkerhet, ingen integritet och detta i ett så kallat demokratiskt land. Att dessutom vara domare och aktiv i en intresseförening som har den ena partens perspektiv på intellektuellt ägande är rättsvidrigt, men kallas i media för kompetenshöjande.

Du får gärna utveckla ditt resonemang och hur du kopplar PP till Islam!

Allt gott,

J

Skicka en kommentar