söndag 2 maj 2010

Vem har rätt att avgöra?

Det kommer ett tillfälle när man tjänar tillräckligt med pengar, säger Obama. Liknande tongångar om att konfiskera de rikas pengar och ge till de fattiga kunde man höra i talen av Mona Sahlin och Lars Ohly 1 maj.

Med en rödgrön regering väntar grekiska tillstånd. Sverige behöver en solid borgerlig regering, en sådan som nyligen vann valet i Ungern:

"Samtidigt som de kommer att minska skatter och krympa många ministerier, kommer Fidesz också att orsaka turbulens i Europa. Partiet kommer att plåga de som ljuger om sin politik i Bryssel.

Tänk bara på Greklands kreativa bokföring och flera kommande konkurser. Att tillåta räddningspengar som ska användas för betalningar till politiska favoriter leder ingenstans."

Hur ska Sverige undvika framtidens skattechock? Med en sosseregering efter valet verkar den oundviklig. Men det finns alternativ: asyl-stopp för invandrare från mindre utvecklade länder. Nedanstående diagram över Sveriges framtida befolkning ger en tankeställare:Anders Borg är en duktig finansminister, men frågan är hur länge till det går att ha öppna gränser för okvalificerad arbetskraft som hänvisas till att leva på bidrag. Regering och opposition borde ta en ordentlig titt på förslagen från Jimmie Åkesson & Co.

Läs mer: Vem har rätt att avgöra?

10 kommentarer:

Knute sa...

Om de rödgröna vinner valet blir snuset dyrare. Snusande arbetare, förenen eder mot dessa klassförrädare!

Knute sa...

"Når man tager de langsigtede briller på – dem som de fleste politikere og forbløffende mange økonomer har glemt hjemme i skuffen – er det at overveje at redde Grækenland meget lig det at give efter, når den femårige står i butikken og skriger på is. Giv hende en is nu, og du er sikker på at hun skriger på næste fredag igen. Der er ingen grund til at belønne uansvarlighed og urimelig adfærd, men det er netop det, EU er på nippet til at gøre for at redde unionens image. Jeg tror ikke meget på, at det sker, men jeg ville foretrække at unionen gav besked om, at vi ikke hjælper grækerne. Så kan de vælge at gå bankerot, de kan træde ud af det eurosamarbejde de svindlede sig ind i, eller de kan vælge at tage ansvar for egen økonomi én gang for alle. Og et nej til klassens dumme svin er altid et klart signal til dem, der overvejer at smide deres problemer over på de fornuftige. Jeg håber at de hører efter i resten af Sydeuropa og Irland."

http://punditokraterne.dk/2010/05/02/en-europ%C3%A6isk-g%C3%A6ldskrise-eller-en-politikkrise-i-unionen/

Knute sa...

Diagrammet kommer från Magnus Orerar

http://magnusorerar.blogspot.com/2010/05/demografi-lite-battre-men-lika-svart.html

magnus sa...

Hej Knute! Jag har ändrat diagrammet till ett bättre. Mer riktiga data var även marginellt ("knappt synbart") bättre. :)

skrev att det kommer 100 000 irakier kommande två år. Det har kommit upp till max 10000-15000 per år i historien, men jag kan alltid ha fel om framtiden... Vore nog bra om du visar källor på påståenden som övertrumfar tidigare rekord 8 gånger om... Bjuder man på man källor hindras man från att skriva tokiga saker. Fast vissa har jag märkt tror att överdrifter och lögner är "nyttiga", fast det är tvärtom. Folk lyssnar på "vargen" en gång och läget är så att säga varg så det räcker.)

Knute sa...

Tack för matematiken Magnus, jag har infogat ditt nya diagram!

Knute sa...

"The party was a fun one — at least for certain guests — but the time has come for the euro to go. Greece should be the first out, as a condition of the bailout — er, of the lovely parting gift.

The eurozone, as I’ve said from the start, was ill-conceived, and for a very simple reason. With few exceptions, a currency should only be as widespread as a labor force is mobile."

http://pajamasmedia.com/blog/so-long-and-thanks-for-all-the-drachmae/

Anonym sa...

Om ett land har en massa nollor på sedlarna i sin valuta så borde man ju förstå att de inte kan sköta sin ekonomi och att de som styr är värsta sortens bedragare och att det skulle förändras när man byter valuta kan väl vem som helst förstå att det inte händer. Grekerna, Spanjackerna och portugiserna borde aldrig fått 1. Euro som valuta 2. gå med i den europeiska unionen. //Doktor

Knute sa...

"Huvuddragen i oppositionens skuggbudget är att det ska löna sig mindre att arbeta samtidigt som det ska löna sig mer att inte arbeta."

http://www.skanskan.se/article/20100503/OPINION/705039804/1061/OPINION/*/ingen-rubrik

Unknown sa...

Högermupparnas orginella arbetslinje...


- Tre (3) KRIStdemokrater med partyledaren Göran (Bankeryd) Hägglund i spetsen, krävde under onsdagen den 28 april, att det vårdnadsbidrag som finns i en del kommuner ska höjas från 3.000 kronor i månaden till minst 6.000 kronor...
- För att komma från ett 3%-parti som sitter i en regering som har upphöjt Arbetslinjen till Religion, och som aldrig förspiller ett enda tillfälle att säga: "Det skall inte löna sig att leva på Bidrag", - förefaller förslaget vara både orginellt och förvånande ...

Knute sa...

Varför socialdemokraterna vill ta bort vårdnadsbidraget är egentligen obegripligt. Vårdnadsbidraget gynnar faktiskt deras egna väljargrupper, till exempel invandrarkvinnor från utomeuropeiska länder. Men det vill inte sossarna prata om, deras argument mot vårdnadsbidraget är att det hotar jämställdheten, för svenska kvinnor vill säga. Både burka och topless i badhusen, ungefär.

Skicka en kommentar