lördag 22 maj 2010

Propagandacentralen Sveriges television ...

... hjärntvättar oss. ”Sveriges Radios ledning hotar åsiktsmångfalden” kan man läsa i DN.

Osäkert dock om skribenterna syftar på att kultureliten stödjer ytterlighetsvänstern. Men det är ganska uppenbart, om man inte tillhör sagda kulturelit förstås; deras politiskt korrekta världsbild är så självklar att de själva inte märker hur extrem den är.

Ett exempel är partiledardebatterna, där Reinfeldt avbryts medan Sahlin får tala till punkt. Eller att det inför valet i höst öppnas för politisk och religiös reklam. Men för det mesta är man inte ärliga och upplyser inte tittarna om att man sysslar med politisk reklam, än mindre att den är betald på det ena eller andra viset, med vänskaps- och släktskapskorruption, statligt partistöd och annat mygel.

Inte underligt att man ständigt i Gomorron Sverige och andra smygkommunistiska dagliga inslag ser rödgröna hånflin från Sahlin, Ohly, Wetterstrand och alla deras underhuggare.

På tal om "kultureliten", avskaffa de statliga livslånga konstnärslönerna åt Jan Myrdal & Co!

5 kommentarer:

Knute sa...

Siv Holmas (V) präktiga självmål i debatten om konstnärslöner för några få utvalda:

"Herr talman! Ibland verkar det som om en viktig drivkraft för att avveckla inkomstgarantin är att det har funnits människor med åsikter som man inte gillar. Jag tycker att det är ganska typiskt för alliansregeringspartierna."

"Genom att anföra det argumentet, så sätter hon fingret på pudelns kärna. Hon säger med detta nämligen, att vänstern under decennier belönat konstnärer vars politiska åsikter de gillar, genom att ge dem konstnärslön! Det ligger naturligtvis ett visst propagandavärde i, att ha en kulturadel som i tid och otid offentligt vädrar sina vänstersympatier. I och med avskaffandet av konstnärslönen, så har ännu en svetsfog släppt i pansarskeppet "Enpartistaten".

http://amikaeleriksson.blogspot.com/2010/05/kulturskeppet-enpartistaten.html

Ingvar sa...

Det var länge sedan jag upptäckte att debatterna här på ledarsidan är rena rama sandlådedebatten, eftersom de två stora blocken, Kommunistiska och Alliansens har enat sig och värnar bara för mera islams kultur.

Jag för egen del känner en liten trygghet, då jag tror att jag på grund av min ålder slipper vara med, då den islamiska befolkningen snart har blivit i majoritet. Här i mitt eget hemland Sverige!
Eller hur???

Knute sa...

En kommentar av LP:

"Konstnärslönerna är ingen stor fråga i praktiken, alltså om man räknar kronor och ören. Är man ute efter att stoppa orimliga ersättningar som i själva verket är ren stöld från medborgarna, bör man rikta in sig på EU-spektaklet, FN och SIDA. Man bör egentligen titta på hur offentlig förvaltning i största allmänhet använder medborgarnas pengar.

Däremot är det en principsak - konstnärslönerna skall bort! De är helt dysfunktionella som del i en konstruktiv kulturpolitik och desutom orättvisa och godtyckliga."

http://everykindapeople.blogspot.com/2010/05/vilkskritiker-fall-inte-i.html?showComment=1274618053070#c8303090037414125997

Kristian Andersson sa...

Helt rätt ! Vi hjärntvättas och luras via media !
Se skribenten och samhällskritikern Mickes senaste video om hur det går till :

http://www.youtube.com/watch?v=fkbsj4yybcQ

Knute sa...

År 2002 kritiserade Danmarks Radio sina kollegor på Sveriges Radio för att de kallade Sverigedemokraterna för "främlingsfientliga". Odemokratiskt och otänkbart i Danmark, sades det, journalister i statliga medier ska vara opartiska.

Spydpigen

Skicka en kommentar