måndag 3 maj 2010

Världens bästa välfärd räcker inte långt

Ersättningen för personlig assistans till funktionshindrade kostar nu staten mer än sjukpenningen gör.

Försäkringskassan har infört "ett nytt enhetligt och rättssäkert sätt" att avgöra rätten till personlig assistans. Men det gillar inte riksdagens socialutskott: "Jag tycker inte om att beslut förändras när det inte beror på att vi politiker har fattat beslut om det".

Handlar det inte snarare om att stävja missbruk, som fallet med Kaninmannen?

1 kommentarer:

MS sa...

Det är en helt sanslös siffra. Jag vägrar att tro att det svenska folket helt plötsligt har blivit så pass mycket sjukare. Det handlar om bedrägeri och främst bland vissa invandrargrupper. Det går knappt en vecka utan att det dyker upp en ny ”Kaninman”. Det måste finnas personal på FK som har ryggrad nog att ifrågasätta när en individ kan anställa hela familjen till en enorm kostnad för samhället utan ordentliga intyg från flera läkare.

Det är även en prioritetsfråga. Vad kan man begära att samhället ställer upp med? Att man ska åka och shoppa flera ggr i veckan eller dra till Thailand i tid och otid med ett gäng assistenter i släptåg. Det är som vanligt. Folk som utnyttjar ett alldeles för generöst system och därmed urholkar det för dom som verkligen behöver hjälp.

Skicka en kommentar