fredag 2 oktober 2009

Trots smutskastning ...

... och lögnaktiga beskyllningar om "främlingsfientlighet", får Sverigedemokraterna 5,9 procent i senaste opinionsmätningen. Det skulle ge 22 mandat vid riksdagsvalet. Om det blir resultatet kommer det officiella Sverige att hamna i chocktillstånd.

SD är större än Centerpartiet (5,5), Kristdemokraterna (3,7) och Vänsterpartiet (5,4) samt nästan lika stora som Folkpartiet (6,0).

Ett par kommentarer på document.no:

"Även om man föraktar sossarna så får de röster, därför att i Sverige måste man plocka valsedlarna från ett bord där alla kan se vad du tar. En valsedel från SD medför därmed social exklusion.

När man vet att väldigt många i Sverige har förlorat hela sin ekonomiska plattform på grund av "fel" åsikter blir urvalet av de som törs följa sin övertygelse väldigt liten."

"Som ett litet apropå kan nämnas att endast en bookmaker har erbjudit spel på om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Det var ett år sedan och oddsen var tre. De andra har spel på vem som vinner valet av två koalitioner utan att ha med det här partiet. Kolla Unibet, Nordicbet, Betsson och vad de nu alla heter!

Jag tror att anledningen är att de antingen har samma negativa bild av Sverigedemokraterna, eller att de befarar att ett sådant spel skulle kunna omtalas negativt i pressen samt ge oönskad politisk uppmärksamhet."

Vår medarbetare på bloggen, LP, skriver:

"Någon mer än jag som anser att demonstrations- och mötesfriheten är grundläggande delar av det demokratiska statsskicket? Någon som minns hur ett politiskt parti hindrades av vänsterterroristerna att utöva sina demokratiska rättigheter i Malmö för ett tag sedan? Någon som minns hur islamofascisterna angrep en fredlig folklig manifestation i Malmö och hur polisen inte förmådde skydda de angripna? Någon som minns hur vänsterterrorister angrep en politker och hans sambo i Stockholm för inte länge sedan? Brandbomber mot bilar, misshandel, hot osv osv. Jag skulle inte våga deklarera vilket parti jag röstar på om jag satt på en krog i de södra delarna av min hemstad Malmö, och jag har inte en paranoid läggning. Demokratiproblem?"

1 kommentarer:

MS sa...

Glädjande siffror. Om jag har förstått saken rätt som kommer SD så mycket ekonomin räcker skicka ut valsedlar per post. Då minskar man det valfusk, som kommer att förekomma, och minskar även risken för "social exklusion". Jag tycker att dom ska begära utländska valobservatörer om inte bara för att ge den” högfärdiga vi vet bäst och är så demokratiska” sjuklövern en ordentlig knäpp på näsan. Tänk er reaktionerna i omvärlden, valobservatörer i Sverige som i vilken annan diktatur eller bananrepublik som helst.

Skicka en kommentar