lördag 3 oktober 2009

"Bankchef får mothugg för att tukta invandrare"

En styrelsemedlem i Tysklands centralbank, Thilo Sarrazin, har kritiserat invandrare för att bidra för lite till ekonomin i den tyska huvudstaden.

- Ett stort antal araber och turkar i denna stad - ett antal som har ökat på grund av felaktig politik - har ingen produktiv funktion förutom att handla med frukt och grönsaker, säger den 64-årige Sarrazin i en intervju med tidskriften Lettre International.

Sarrazin, tidigare socialdemokratisk finanssenator för Berlin, jämför den höga arbetslösheten i Berlin med det nationella genomsnittet och säger att en del av stadens problem beror på att 40 procent av alla födslar sker i den "lägre samhällsklassen". Han säger också att "turkiska värmestugor" inte kan staden föra staden framåt.

Bundesbank säger att den tar avstånd från Sarrazins "diskriminerande uttalanden". Sarrazin, känd som "Rambo" på grund av sina rättframma och ofta kontroversiella åsikter, är känd för ha minskat Berlins stora skuldkris.

Jyllands-Posten via bloggen Danmark

1 kommentarer:

Knute sa...

" Vi ville fått et mer harmonisk samfunn ved å integrere 50.000 filippinere, enn å satse på inkompatible analfabeter, så vel intellektuelt som kulturelt fra underutviklede muslimske land."

kommentar på http://www.document.no/2009/10/bundesbank_ut_mot_tyrkere.html

Skicka en kommentar