söndag 18 oktober 2009

Muslimska tonåringar finns inteMuslimer går från barn till vuxen, utan att passera det besvärliga tonårsstadiet då man inte vet var livet ska ta vägen. Inom islam finns en "rätt väg" att gå, och en ung muslim lär andra unga muslimer hur man ska leva enligt islam på bloggen Ungdom i Islam:


"I islam så är man inte tonåring, det finns inte. Det är barn och vuxen. Man mognar när man kommer i puberteten, det beror på hur man uppfostrar sina barn och hur man själv väljer att vara. Om man uppfostrar sina barn och inte lär dem ansvar osv så kommer de inte att ta ansvar när de är 20. På Profetens tid(saw) så krigade 17åringar för islam, 17 åringar var de som ville kriga mest av alla och många gjorde stor skillnad. Nu sitter 17åringar framför playstation eller spelar fotboll hela dagarna..

Man behöver inte ha examen eller värsta rikedomen. Visst är det bra om man har en egen lägenhet att bo i som start, men man kan studera, ha lägenhet och vara gift på samma gång. Den som kan ta hand om sig själv kan även ta hand om en annan.

Att gifta sig i sin ungdom är någonting av det bästa man kan göra!

<3 salam aleikum

Va vad säger ni Inte har muslimer fördomar inte….

Att gifta sig ung och dum, Ungdom i Islam

Inte heller måste man göra så mycket annat än att bilda en stor familj:

"I islam är det även rekommenderat att skaffa många barn – då man vill göra umman större och starkare inshAllah. Det är nonsens att skaffa ett barn och ”fokusera” på detta barnet så att den blir bra… Hur många underbara gigantiska familjer finns det?? Jättemånga!! Stora familjer har mer gemenskap och samarbete på ett annat sätt en tex en familj med en eller två barn…. Man känner sig inte ensam med stor familj och det är bara så underbart!"

Att gifta sig ung och dum, Ungdom i Islam

Vi som är föräldrar till nu vuxna barn älskar våra barn, och vi har fött det antal barn vi kunde försörja själva, som vi ansåg oss ha tid att uppmuntra i vardagen och hjälpa igenom skoltiden. För att de skulle få vara nära sina föräldrar och för att vi som kvinnor skulle hinna med arbete och fritid.


Jag undrar vilka arbeten dessa muslimer tänker sig att de ska ha för att försörja sina enorma familjer. Eller är det svenskarna som ska göra det också, genom bostadsbidrag och barnbidrag och andra bidrag? Ska svenska kommuner ta hand om alla barnen då de gifta flickorna och unga kvinnorna går klart grundskolan, gymnasiet och sedan möjligen söker sig till universitet och högskolor? Eller, blir den muslimske gifte mannen hemmaman med alla barnen?

Intressant hos denna, och kanske fler muslimska unga individer, om denna skribent är representativ för muslimska unga av idag, är synen på kvinnans plats och familjen som ska vara stor och barnrik, att det är ett sätt att skapa ummah. Jag undrar om hon menar den ummah som muslimer ofta talar om, den muslimska övergripande ummah som ska komma till genom att muslimer föder barn och islam därigenom blir den dominerande religionen och muslimer det dominerande folket?

Hon spräcker iallafall myten om den fria muslimska kvinnan som utbildar sig och blir framgångsrik, som florerar i många sammanhang.

Att de inte är tonåringar i muslimska länder, det vet vi redan, och barngiftena ökar i Sverige och denna unga människa har verkligen satt agendan för hur Sverige ska se på muslimska flickor. Ungdomsstyrelsen funderar över barngiftena och våra lagstiftare också, men länsstyrelserna tillåter tidiga giften och ger alltför många muslimska flickor dispens, enligt min mening.

Jag undrar om det är detta som lärs ut av imamer, eller vad källan till detta kan vara, egentligen. Någon form av tolkning av sin tillvaro har hon i alla händelser gjort.


Jag hoppas detta vanvett inte sprider sig till för många sammanhang utan att det stannar inom muslimska kretsar. Att det inte blir en del av vår familjebildning och att man raserar den svenska jämställdheten och synen på kvinnans roll.

Några länkar från min blogg Hedersrelaterat våld om hur verkligheten ser ut:

Kvinnan i islam i Sverige

Islam stöttar pedofili


Egypten förbjuder en 92-åring att gifta sig med en 17-åring


Et-årig gammel nog till bryllup

Över hälften av alla gifta kvinnor i Jemen är under femton år

Tvångsäktenskap och svenska lagar

Äktenskap eller könshandel?

Barngiftermål kan kriminaliseras

Barngifta ska försörjas av maken

Barngiften ökar drastisktBarn som föder barn, Kulturvänster blir pophöger

Förslag ska hindra barnäktenskap,
SR.se

”Inte fel att viga barn”,
HBL

5 kommentarer:

Knute sa...

»Alle børn er muslimer, indtil de bliver 12 år«

Bushra Naseem gør for så vidt ikke andet end at gengive fastslået islamisk dogmatik iflg. Muhammeds ord i Bukharis hadithsamling:

“No child is born but has the Islamic Faith, but its parents turn it into a Jew or a Christian” (Bukhari, volume 8, book 77, number 597).

Islam i vuggestuen Åkanden i Charlottenlund, Gentofte. Bushra Naseem. fra feminist til undergiven. Fagbladet Børn og Unge:

“Ifølge islam bliver man myndig, når man er 12 år. Så i mine øjne er alle børn jo i princippet muslimer, indtil de bliver 12 år. Derefter tager de selv deres valg,” siger hun…… “Men måske kommer jeg på et tidspunkt så langt i min proces, at jeg stopper som pædagog og vælger at lave noget andet,” siger hun og kigger ud i luften i et par sekunder. ”For det føles da lidt underligt at sidde og give børnene leverpostejmadder …”

- - -
"Dernæst tvinger hun sig selv til at opfatte børnehavens børn som en slags muslimer, for ellers ville hun ikke kunne holde dem ud, urene og vantro som de ville være. En sådan kommentar burde koste hende jobbet NU!"

http://snaphanen.dk/2009/10/18/%C2%BBalle-b%C3%B8rn-er-muslimer-indtil-de-bliver-12-ar%C2%AB/#more-44335

Amanda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Amanda, självklart kan inte din kommentar publiceras eftersom den är full av hätska utfall mot bloggförfattarna.

Försök diskutera sakligt utan att bli personlig.

Ann-Marie sa...

Kan det vara samma Amanda??!! ;o)
http://allahuakbar.se/wordpress/?p=3096

Ann-Marie sa...

Amanda var verkligen poppis här: http://allahuakbar.se/wordpress/?p=2154

Skicka en kommentar