onsdag 14 oktober 2009

Media försöker ge äran för SD:s politik till andra partier!‏

Bilden är hämtad här. "Det är samma krypande obehagliga stämning som när en sosse står och kastar skit på Sd."


I flera fall nu har det varit så att Sverigedemokraterna lagt förslag eller drivit en viss fråga som andra partier försöker ta äran för. Media hjälper gärna till genom att skriva att det var någon annan som drev frågan eller tog initiativ till den. Se följande två exempel:

SD Malmö lade fram en motion om att kommunen i samråd med polisen skulle införa möjligheten att utfärda temporära utegångsförbud under kvällstid för omyndiga personer i samband med oroligheter. Metoden hade tidigare testats med framgång i Borgholm på Öland i samband med upprepade oroligheter vid midsommarfirandet där.

Som ett led i borgerlighetens strategi om att "triangulera"/krama ihjäl SD, gick Malmömoderaterna snabbt ut med ett pressmeddelande där man hävdade att man minsann hade tänkt samma sak.

I slutet av förra veckan kom så äntligen SD:s motion upp för behandling i Malmös kommunstyrelse. Det visade sig att SD var ensamma om att stödja motionen. Moderaterna röstade emot...

SD Trelleborg överklagade gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut att ta ut en avgift på 1 000 kronor för skollunchen på gymnasiet. Länsrätten upphävde beslutet.

Nu ger tidningen Trelleborgs Allehanda sken av/lurar läsarna att det skulle vara socialdemokraterna och inte Trelleborgs tredje största parti SD som varit drivande i frågan om skolmåltidsavgiften.

Från Kent Ekeroth, som skriver: Folket måste VETA vad SD gör så att SD för äran för sin egen politik.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar