måndag 12 oktober 2009

Terrorisering av en hel kyrksocken, prästen flyr

Tingbjerg i Köpenhamn har länge plågats av invandrarungdom som terroriserar kyrkan och menigheten. Nu har det gått så långt att prästen Ulrich Vogel rymmer från församlingen och prästbostaden läggs ut till försäljning. Medlemmar av församlingen vågar inte säga någonting, särskilt inte de med barn, när det går ut över dem i skolan eller på väg till skolan.

Kyrkoherdens hem har inte bara utsatts för inbrott, också möbler och personliga tillhörigheter har förstörts och vandaliserats.

Prästen har protesterat mot all skadegörelse och otrygghet som gängen skapar. Han vågade säga det som alla vet pågår. Nu har man stängt munnen på honom.

Köpenhamns polischef tror inte det har något med fientlighet mot kristendomen att göra. - Det är inte en religionsproblematik, men en generell ungdomsproblematik, vi ser i Tingbjerg.

Det räcker inte, anser Dansk Folkepartis Søren Krarup, som nu kommer att ta upp frågan med kyrkoministern.

- Det är upprörande och ett exempel på hur långt det har kommit, när muslimska pojkgäng på detta sätt kan lyckas med att tysta en präst och skrämma ett helt församlingsråd. De har lyckats upphäva yttrandefriheten i ett helt lokalsamhälle, och det är helt enkelt inte acceptabelt.

document.no

- - -
Polischefen har fel om att det inte handlar om islam. Känner han inte till att hundratals, kanske tusentals unga muslimer från Europa reser till Afghanistan, Somalia och andra ställen för att läras upp till jihadkrigare.

Följande citat säger allt: Prästen är är bög, han ska stenas. Stening är som bekant ett av de gudagivna straffen i den muslimska sharialagen.

En hederlig familj med kristna värderingar fostrar inga stenkastare och rånare. Det är en himmelsvid skillnad mellan Sverige och Mellanöstern om vad som uppfattas som rätt och fel. I Koranen får man leta förgäves efter regler som att du ska inte ljuga, du ska inte stjäla, du ska inte döda.

Vad imamerna i moskéer och koranskolor egentligen säger lär vi egentligen aldrig få veta, bland annat därför att det är tillåtet att ljuga i syfte att utbreda islam (Koranen sura 9:1).

I en artikel i DN kan man läsa att det är en mänsklig rättighet för all världens folk att komma hit till Sverige precis som det är en rättighet att få ta körkort.

Bloggen Antiism svarar träffsäkert:

"Skribenten glömmer även bort att körkortssugna måste genomgå en svår kurs i vett och ettikett samt moral och sunt förnuft i trafiken till sina medtrafikanter. Man måste lära sig trafikregler som gäller för alla och inga särrättighetsförmåner för vissa folkgrupper. Bryter man emot trafikreglerna så riskerar man att bli av med sitt körkort. Man undrar ju då hur mångkultursfrämjandet skulle reagera verbalt om någon skulle mista sitt asylkörkort?"

3 kommentarer:

Knute sa...

Bevaring av forstanden

Vi står midt oppe i en kamp om beskrivelse av virkeligheten. Det gjelder å bevare forstanden. Når politi eller politikere sier: Nei, angrep på kirken og menigheten har overhodet ikke noe med forhold til kristen kultur å gjøre, så vet vi at et er feil. Angrep på kirker er det samme som angrep på brannmenn og politi: det er symboler på samfunnets autoritet og verdier. Å si at det ikke har noe med kristne symboler å gjøre er det samme som å si at angrep på politi ikke har noe med angrep på myndighetene å gjøre. Det er bare fritidssysler på avveie.

http://www.document.no/2009/10/red_bevaring_av_forstanden.html

Knute sa...

"Der er, mig bekendt, ikke noget der antyder en islamisk forsætlighed hos bøllerne. Som jeg skrev her for et par dage siden kan det islamiske snarere vise sig gennem islams opdeling af verden i muslim og vantro, halal og haram. De ‘utilpassede’ hærværksfolk har kristen kulturs underlegenhed på rygmarven i en grad de færreste er klar over, og det er formentlig dette der har foranlediget valget af kirken som mål, frem for en evt. lokal moské."

http://snaphanen.dk/2009/10/13/dispatches-gang-rape-in-britain/

Knute sa...

"Presten i Tingbjerg i København, Ulrich Vogel, som lever i dekning pga unge arabiske bander, tar endelig bladet fra munnen. Han vil gjerne vende tilbake til prestegjerningen i menigheten, men vet ikke når det blir. Han tror det bare er et tidsspørsmål før banden finner ut hvor han bor. Familien hans er "rystende av skrekk", forteller han.

Banden fikk mot ham fordi han motsatte seg at det unormale skulle bli det normale.

Vogel kom til Danmark fra Tyskland. Han er homofil. Det var lettere å bli akseptert i Danmark. Inntil nylig. Nå er det ikke så lett lenger. Araberguttene sier til avisene at han som "bøsse skal stenes". Hvordan kan journalistene gjengi slike uttalelser uten å ta til motmæle, spør Vogel. Han mener det skjer noe med ytringsfriheten i Danmark når slike uttalelser få stå alene.

Vogel er en prøvekanin. Hvordan reagerer det danske samfunn på at en ungdomsbande kan terrorisere og fordrive en sogneprest? Det var tegnerne som måtte gå under jorden under karikaturstriden. Nå er det en prest."

http://www.document.no/2009/10/tingbjerg_det_unormale_ble_det.html

Skicka en kommentar