söndag 1 februari 2009

Trist vara aktivist

Genom att ta avstånd från den judiska staten försöker Europa att avleda ilskan hos sin muslimska befolkning. Inte bara muslimska invandrare utan även etniska svenskar deltar i intifadan mot Israel. ISM, International Solidarity Movement, heter organisationen för dessa naiva "aktivister". Ett populärt hatobjekt är Muren som skyddar israelerna mot självmordsmördare och annan terrorism.

"Svensk tant skadad i Na’alin", skriver bloggen Israel i Sverige. "Nån bland de protestanter som är arga på att Israel försvarar sig mot terrorister, blev lätt sårad. Ursäkta mej, men jag kan inte tycka synd om henne. Hon borde sitta ett år i israeliskt fängelse och därefter åka hem till köket. Väl i Sverige kan hon ledigt sälja nyheten till 7 tidningar."

Läs mer: Vi finansierar terrorkrig mot oss själva

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är en helsvensk "tant" som tycker lika illa om Israels som PalestinaHamas idiotier. Men jag vet också att bakom båda sidors bombande och skjutande finns de som tjänar på att det smäller - vapenfabrikanter och -handlare. Och inte faen vill de bli av med sin inkomstkälla. Nänä, ju mer det krigas långt borta från deras fabriker och hemmaplaner, desto mer klirrar det i deras kassor.

Att det sedan finns gott om krigshetsare och maktgalningar som utnyttjar situationen och totalt skiter i sina landsmän - på vilken sida om gränsen de än står - är ytterligare en bidragande orsak till ... alla krigs- och krissituationer.

Tant Emma

Anonym sa...

Tant Emma, kriget i Israel mot fundamentalisterna Hamas är inte orsakat av vapenhandel, utan är symtom på en tusenårig konflikt. Israel är ej sämre än att de köper de vapen som finns att tillgå. Likaså gör Hamas.
Alltså, skilj på orsak och symtom, tant Emma.
Läs gärna på lite mera, och undvik pinsamma vinklingar, som gynnar just ditt synsätt på världskonflikter och vapenhantering.

Mvh,
T A G

Knute sa...

Jag tycker tant Emma delvis har rätt. Israel borde inte ha dragit sig tillbaka från Gaza utan ha gjort färdigt jobbet och tagit ifrån Hamas vapnen och förstört tunnlarna från Egypten genom vilka vapnen smugglas. Först när det skett kan det möjligen bli fred.

Skicka en kommentar