lördag 14 februari 2009

Något om barn och islam

Lagen förbjuder föräldrar att slå sina barn, och den borde gälla för alla. Men myndigheter är ovilliga att behandla barnmisshandel i muslimska familjer med samma nit som när det gäller andra familjer

Ett exempel från vårt sydvästra grannland: På Rådmandsgade Skole i Köpenhamn har man frågat barnen i en klass, hur många som har blivit slagna där hemma. 70% av invandrarbarnen bekräftade att det hade hänt. Men skolans ledning anser inte att barnmisshandel i muslimska familjer ska polisanmälas och straffas. Positiv särbehandling kallas det, men rätt ord är feghet.

Rådmandsgade Skole har också blivit känd för att inte våga ta emot judiska barn. "Välj en annan skola. Välj en skola, där det är färre palestinier," säger skolans rektor Lise Egholm.

Berlingske Tidende, Politiken

Islams inställning till barn har varit på kollisionskurs med kristna och västerländska värderingar ända sedan Muhammeds dagar. Pedofili och barnäktenskap är inte ovanligt. Barn har använts som mänskliga sköldar och självmordsbombare. På palestinsk TV kan man se hur mödrar blir uppmanade att offra sina barn.

Boy Scouts in Beirut, Al-Aqsa TV

Förutom deras välkända förkärlek för antisemitism, kvinnohat och nihilistiskt våld håller muslimska extremister nu också på att uppnå ett skrämmande rykte bland brittiska säkerhetsagenter som innehavare och samlare av barnpornografi.

The Times, Synopsis, FrontPageMagazine

2 kommentarer:

Olsen sa...

Hvilken jättebra blog. Tack så mycket!

Knute sa...

Selv tak, Olsen! Du udför en stor kulturgärning med din blog Synopsis!

http://synopsis-olsen.blogspot.com/

Skicka en kommentar