fredag 20 februari 2009

Gå inte på Hamas propaganda

Världen har duperats av Hamas uppgifter om att 895 civila dödades i Gaza, av totalt 1338. Israels armé, IDF, har identifierat 1200 döda varav 300 civila. Alla kvinnor räknades som civila, så bland de 300 fanns kvinnliga terrorister, varav minst två kvinnor som försökte spränga sig bredvid israeliska styrkor. Också klassade som icke-stridande var hustrur och barn till Nizar Rayyan, en militär befälhavare i Hamas som vägrade att låta sin familj att lämna sitt hem, även efter det att han varnades av Israel att det skulle bli bombat.

Ett exempel på snedvriden rapportering är händelsen i närheten av en FN-skola i Jabalya den 6 januari, där palestinska rapporter felaktigt hävdade att den israeliska armén hade dödat 40 eller fler människor, många av dem civila. I själva verket hade 12 palestinier dödats - nio Hamas-soldater och tre icke-stridande. Dessutom besvarade IDF eld efter den kommit under attack, och dess beskjutning drabbade inte skolans område.

Enligt den palestinska pressen ska 15 palestinska läkare och sjukvårdare ha dödats i strider med IDF. Nu har det avslöjats att det rätta antalet är nio och att det är osäkert om de var läkare eftersom de stred med vapen i hand.8 kommentarer:

Anonym sa...

Så du litar på vad IDF lämnar för uppgifter men gnäller samtidigt på att man inte ska svälja Hamas "propaganda"? Jomentjena, det var bland det dummaste jag hört på jag vet inte hur länge. Bottennapp.

Knute sa...

IDF har bra koll på läget i Gaza. Vilka är mest trovärdiga, terroristerna och de islamiska fanatikerna hos Hamas, eller det demokratiska, civiliserade Israel?

Döda och sårade till trots kommer vi att hos tänkande människor få se en stigande en identifiering med Israel mot en regim som använder mänskliga sköldar och som i sin stadga lovar slakt av judar.

Anonym sa...

skillnade mellan idf siffror och hamas är att idf måste dokumentera och verifiera sina siffror medans hamas kan höfta till med en passande siffra.

robban

Anonym sa...

Skillnaden är väl att idf hittar på sina siffror medans siffrorna från Gaza är FNs egna siffror och inte hamas... varken hamas eller idf är neutrala till skillnad från fn...och de som menar att FN är anti-semitiskt.

Knute sa...

Sossebossen Reepalu i Malmö använder ett mycket obehagligt språk när han säger att "400 barn har mördats av Israels krigsmaskin." Eftersom Hamas använde barn som sköldar när de sköt mot Israels armé är mord fel ord. För övrigt var det enligt the Palestinian Center for Human Rights (PCHR) inte 400 utan 280 barn som dog. Även det en sorgligt hög siffra men Reepalu borde inte okritiskt föra vidare Hamas propaganda.

Anonym sa...

Vivian sa..

Hamas skryter med, att dom använder sig av männskliga sköldar. SeYoutube!
Arvid och Anonym kan tryggt förlita sig på sanningshalten där, eftersom dom är inspelade av det trovärdiga Hamas själv och inte av de "stygga Israelerna".

Anonym sa...

www.btselem.org/English
Btselem är en Israelisk människorättsorganisation som dokumenterar brotten som begås av båda parter, antalet döda och andra siffror finns att hitta där. BTselems undersökningar stämmer överens med Amnesty och Human Rights watch.

Lita inte på IDF källor då det flera gånger visat sig vara propaganda, under Operation Cast Lead användes inte vit fosfor enligt IDF men nu ser vi rapporter som beskriver att det användes och dessutom olagligt användande mot civila.

Israel har gång på gång brutit mot fredsavtal och försvårat fredsprocessen, se omröstningarna i FN där det enda som räddat Israel varit USAs Veto.

Mvh

Knute sa...

Det var Arafat som bröt mot fredsavtalen och startade intifadan. Palestinierna på Västbanken kunde haft en egen stat eller återförenats med Jordanien.

Skicka en kommentar