torsdag 26 februari 2009

Farlig fusion

På grund av den ekonomiska krisen i världen väntar en vredens sommar då arbetslösa kommer att protestera på Europas gator. Som vi redan sett i Aten förenas missnöjda muslimska invandrare med olika vänstergrupper.

Fusionen mellan kommunister och islamister är i full gång i Malmö där en frisersalong ockuperats. Lokalen ägs av Contentus som även är ägare till den fastighet som källarmoskén i Rosengård tidigare fanns i.
Ockupanterna av frisersalongen har upprättat en "Boskola". Syftet ska vara att de vill lära Contentus hur hyresgäster vill ha det.

Bild: containrar framför den numera stängda källarmoskén, beryktad för sina moralpoliser som ser till att unga muslimska tjejer följer sharialagarna.

Sossarnas ordförande i Rosengård påstår att "han inte sett några tecken på annat än att församlingen skulle stå för jämställdhet". Beklämmande röstfiske, liknande Reepalus när han okritiskt för vidare Hamas propaganda. Reepalu Jugend förbereder sig inför tennismatchen mot Israel:

"Det är häftigt, säger Mohannad Yousif. Vi är en massa marxister som inte tror på Gud och en massa islamister. Och vi samarbetar mot samma mål!"

Butiksbränder i Södertälje.

Många av bränderna och rånen ingår i en mer eller mindre medveten strategi från kriminella ligor att tvinga butikerna att slå igen. Resultatet blir att flesta småbutiker i framtiden kommer att ha försvunnit och ersatts av gallerior med beväpnade väktare. De som blir kvar betalar förmodligen skyddspengar eller har helt enkelt tagits över av ligorna närstående personer.

Global intifada och krig mot svenskarna kan också vara ett motiv. Global intifada är ett vänsterextremt/islamiskt nätverk som tidigare tagit på sig ansvaret för butiksbränder i Södertälje.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Knute, man får inget äppelmos genom att koka bananer!

Bostadslösa ungdomar som slaggar här och där medan de t ex studerar och hankar sig fram på tillfälliga jobb - vad tusan har det med fundamentalistiska muslimer att göra?

Det enda de hade gemensamt var att ockupera en lokal!

De förra gav upp meddetsamma, de senare höll på ...

Jag är säker på att de båda "grupperna" inte ens träffat på varandra. Och deras mål och syften är garanterat helt olika.

Jäch, vad du snackar ...

Sune

Knute sa...

Sune, du kanske har inside information om ockupationen av frisersalongen. Annars är det närliggande att se likheterna med kravallerna i Rosengård då vänsterextrema Afa deltog i islamisternas jihad. Eller med "global intifada" i Södertälje.

Anonym sa...

Södertälje är bara kristna syrianer och irakier där inga muslimer

Anonym sa...

detta är ungdomar som växt upp och blivit lärda att man adrig behöver ta konsekvenserna av sitt handlande. dessutom så har dom lärt sej att dom aldrig behöver ta ansvar för sina liv där egen försörjning genom arbete ingår. bortskämda egoister är vad dom är som kallt räknar med att andra ska betala notan. islamisterna kan ursäktas av att dom blivit indoktrinerade sen födseln. där är det föräldrarna som bär ansvaret.

Anonym sa...

man vet inte vad man ska tycka längre - varenda dag brinner minst en skola, en förskola, hotell, kulturbyggnad och nu - butiker! Vem är funtad att utföra dylika dåd? Ingen "vanlig" människa skulle väl ens komma på idén att tända på alla dessa byggnader - inte ens gryningspyromanen. Nu hoppas jag verkligen att polisen/Säpo hittar de skyldiga och att de båda straffas och bertalar för denna vandalisering av Sverige

Anonym sa...

det påminner om handlingar som vissa totalitära regimer lyckades förmå sina medborgare att begå i historien. men dessa människor var ju totalt hjärntvättade. det måste vara ett liknande fenomen nu. är det samhället eller någon annan kraft som lyckats med denna bedrift denna gång? det kan väl knappast vara några pubertetskommunister/nazister nu i alla fall. det måste vara någon/några som gått igenom samma typ av hjärntvätt som i nazityskland eller Sovjet. eller så är det en eller flera som behöver mentalvård. det sista är ju i alla fall rätt.

Anonym sa...

Nu ska SS(u) hetsa till Israelhat i skolorna

http://www.ssu.se/om_ssu/?idart=2911

http://fredimellanostern.wordpress.com/2009/02/23/nu-ska-ssu-hetsa-till-israelhat-i-skolorna/

Anonym sa...

Jag tror att det är nazisterna som brände ner butikerna, därför att de vill väcka hat i Sverige!

Knute sa...

Det beror på vilka nazister du åsyftar. Global Intifada låter mer som islamonazister och vänsternazister än några gamla hobbynazister.

Anonym sa...

HUR VÄLL SÄKER ÄR DU PÅ ATT DET ÄR GLOBAL INTIFADA GRUPPEN? jAG HAR MIN GISSNING OCH DU HAR DIN. Ingenting är säkert i frågan eller hur !

Herostratos sa...

Intressant hur många det är som anstränger sig för att med löjligt komplicerade konspirationsteorier bortförklara att det skulle vara en vänstergrupp som ligger bakom bränderna, det är samma reaktion som när folk påstår att muslimska terrorister inte skulle ligga bakom 911 m.fl. terroristaktioner.

Grupperingar närstående AFA har ju tidigare gett sig på McDonalds och bensinmackar och detta kombinerat med att man fått brev där Global Intifada hotar med att bränna ner butiker gör att jag vet vad jag skall tro.

Anonym sa...

Förvånad att bränderna får mer uppmärksamhet än de gör.Är man så blase om terrorism på sveriges tröskel.

Likaså, Malmö väcker mindre uppmärksamhet än vad som kunde väntas.

Händelserna speglar en fundamental ändring i hur sverige fungerar.

Knute sa...

Mycket träffande kommentar! Terrorism på Sveriges tröskel...

Anonym sa...

Nu har bomberna hittat till Sverige.
Dags att förbereda sig.

Anonym sa...

Nu har bomberna kommit till Sverige.
Dags att förbereda sig för vad som komma skall.

Anonym sa...

Kriget är i praktiken redan igång. Förbered er på en tuff tid framöver och kom ihåg att i ingen-mans-land kommer projektilerna från båda hållen.

Anonym sa...

Knute, det är viss skillnad på folk och folk ...

"Jihadgruppen" har en helt annan bakgrund, uppväxt, värderingsgrund än den nordiska "frisergruppen". Bara i gruppernas olika beteenden, ockupationstid, sätt att resonera etc etc etc ser man stor skillnad. Och det gör man utan att vara involverad i någondera gruppen.

OK, för en vanlig, anpassad svensk i medelåldern med jobb och familj kan de båda grupperna verka likartade. Men de är det inte, tro mig.

I Malmö är det en enorm bostadsbrist. Många vanliga svenska/nordiska ungdomar - studerande eller mellan-jobb-hoppare - har i sin tankevärld en egen bostad. Kanske en alldeles egen liten lya eller en större som de hyr med likasinnade kompisar. Det heter väl inte kollektiv längre? Men när inte ens den senare möjligheten finns pga olika skäl som bottnar i bostadsbrist ... vad gör de?

En del går samman och försöket väcka uppmärksamhet samtidigt som de får någonstans att ta vägen. En del är tuffare än andra, en del är argare än andra, en del våldsammare ... etc ... Några startar hemsidor av olika slag ... typ: Vi söker boende ...

En sak de undviker är att flytta hem till föräldrarna igen. Skälen kan vara många som jag kan tänka mig. Bl a kräver vi nordbor större utrymme, personligt "space". Men kommer man från kulturer, där trångboddhet är vanligt - eget boende hör till äktenskapet - och där allting sker inom klanen, har man inte samma inställning att flytta hemifrån till eget.

Naturligtvis finns det undantag i det här resonemanget - individer som utmärker sig på annat sätt, kanske rent krimininellt, som förr eller senare hamnar i domstolsregister etc.

Det ockuperades, protesterades och brändes ordentligt på Rosengård innan AFA-gänget tog chansen att utmärka sig där. Jag hoppas att höllvikenföräldrarna sög hem sin vilsne son ...

Det fortsätter att brinna ... och man undrar hur länge de skötsamma, ordentliga rosengårdsborna orkar med alltsammans. SDS skriver inte längre om nattvandrande föräldrar etc - alla de som behöver samhällets stöd. Men eländet kommer framkrypande som kackerlackor och mögelhärdar och giriga husägare ... och nya bränder, t o m mordbrand ...

En sak tror jag mig vara helt säker på: det är inte "frisergruppen" som håller till där.

Sune

Anonym sa...

Snälla nån vilka dumheter. Det existerar ingen fusion mellan kommunister och islamister. Kommunister och islamister avskyr varandra av självklara skäl.

Islamismen är en konservativ kraft byggd på religiösa, traditionella värderingar och som förespråkar ordning och reda. Har de någon politisk motsvarighet i Sverige så är det väl Sverigedemokraterna eller Nationaldemokraterna som ligger närmast.

Det är inte konstigt att islamisterna hamnade i gräl med lokala ungdomar och vänsterautonoma iockmed upploppen i Rosengård som följde på ockupationen. Islamisterna gick ut och patrullerade området för att förhindra stök, islamisterna tog statens och samhällsordningens parti vilket alienerade dem ytterligare från ungdomar i Rosengård, medan vänstern stärkte sitt inflytande.

Det är endast vi i vänstern som kan bekämpa islamismen, eftersom vi konkurrerar med dem. Sverigedemokrater, liberaler och andra konkurrerar inte med islamismen utan lever i symbios med den. Ni behöver islamisterna, annars skulle ni inte ha något existensberättigande.

Knute sa...

Uppenbarligen konkurrerar man med varandra inom den globala intifadan.

Skicka en kommentar