torsdag 29 mars 2012

DF: Stop forsøgsordninger med lynskilsmisser

Dansk Folkepartis familieordfører, Mette Hjermind Dencker, er rystet over en opgørelse fra Region Syddanmark, som viser, at en forsøgsordning med lynskilsmisser har fået en lang række borgere til at smutte forbi Statsforvaltningen og blive skilt med det samme. Der kræves kun, at begge ægtefæller møder personligt op og er enige om at ville skilles.

Kommentar:

Selvfølgelig er det rart, at papirer kan ordnes hurtigt, men alligevel sidder man tilbage med en underlig tomhed. Var det det hele? Mennesker kaster sig åbenbart ret tankeløst ind i ægteskaber og ret tankeløst ud igen. Uden dybere overvejelser om deres eventuelle børn. Er det resultatet af mange års stadig voksende ligegyldighed? “Går det, så går det, og ellers er det skilsmisse.”

For årtier siden begyndte der flere opløsningstendenser i samfundet. Kernefamilien blev angrebet - ja tilmed de grundlæggende følelser - kærlighed blev tværet ud. Det gjaldt ikke følelser, det gjaldt sex. Hvorfor gik det sådan?

De 45 kommunistiske langtidsmål for nedbrydning af de vestlige demokratier siger i punkt 40: Nedvurdér familien som begreb. Fremelsk kønslig omgang i flæng og gør det let at blive skilt.

Dette går igen i det danske socialdemokratiske "trivselsprogram" fra 1969, udarbejdet af psykolog Eggert Petersen. Heri står at der skal sikres "lettere adgang til indgåelse og opløsning af ægteskaber".

Det matcher jo fint med islamisk skilsmisse, hvor manden bare behøver at udtale, at ægteskabet ophører.

Det skal naturligvis ikke være umuligt eller meget svært at blive skilt, men man kunde nok ønske lidt mere overvejelser!

Dansk Folkeparti synes, at man hellere må tilbyde gratis rådgivning til ægtefæller på skilsmissekurs end at have så travlt med at ordne skilsmissepapirer på få minutter.