fredag 5 juni 2009

Talet han borde hållaObamas tal till den muslimska världen är falskt och orealistiskt. Eftergiftspolitik mot islamister fungerar inte. Det tal han i stället borde hålla lyder så här:

"Den spänning som finns mellan oss är till stor del, om inte helt och hållet, resultatet av doktrinerna av jihad och muslimsk tro på överhöghet, och inte en följd av amerikansk politik. Jag säger er att vi inser detta i dag och kommer att agera därefter. En politik som bygger på realism kommer att vara mycket bättre för oss alla än politik som är byggd på fantasier och halvsanningar, som det varit hittills."

Läs vidare här

3 kommentarer:

Alciator sa...

Helt rätt!

Knute sa...

Det allra viktigaste och mest radikala Obama sade i samband med med Iran, var att ingen nation bör kunna besluta om någon annan kan eller inte kan ha kärnkraftsteknik.

Detta är en kärnkraftspolitik värdig salig John Lennon: det finns inga nationer, inga kärnvapen, inga krig. Obamas syn på kärnvapen är så utopisk, så dröm-orienterad att den strider mot varje förståelse för den verklighet som mött världen sedan andra världskriget.

http://www.humanevents.com/article.php?id=32165

Anonym sa...

Som sagt man ska inte tro att USA är en frälsare, vilket många glömmer bort i Obama-helgonförklarade ruset. Han är inget helgon, han representerar sitt eget lands intressen i första hand.

De får akta sig lite tror jag för de fallgroppar som "världstatspoliser" för de har en infekterad stämpel just nu att vara just sådana och hamna just den rollen igen.

Han öppnar däremot bra genom att vara mer ödmjukare och utöva mer diplomati än tyrannisering. Får hoppas att detta löper linan. men man ska vara medveten om att USA (Obama) har i några tal utövat dolda hotelser, i stort sett utan mening. För de är fortfarande inga världsfrälsare som representerar världens "röst" utan endast sina egna.

Bara en tanke till folket som just nu upphöjer honom till höjderna alltför mycket, innan han ens har visat konkreta resultat i form av fred.

Skicka en kommentar