tisdag 30 juni 2009

Ibland har nöden ingen pardon

Härligt, en person med civilcourage! Från Helsingborgs Dagblad:

"ÖRKELLJUNGA. Ingemar Johansson, 72 år, är vice ordförande i kommunstyrelsen och Centerns gruppledare i den nordvästskånska kommunen. Han äger också hyresfastigheter i hemorten Eket. Det var i egenskap av hyresvärd som han agerade.

Händelsen inträffade för sex år sedan. Ingemar Johansson skriver att han fick en ”gangster” som hyresgäst. Han berättar i brevet att mannen var ute på stöldturné om nätterna och skrämde livet ur hyresgästerna genom att föra oväsen när han kom hem vid tre-fyra tiden på morgonen.

Han skriver också att han försökte få hjälp av polisen, men att han löste problemet själv genom att samla ihop ett medborgargarde.

– Kommer ni inte, sa jag till polisen, så vi är fem sex stycken som kommer att kasta ut fanskapet. Ni får bestämma vilket ni vill... Nej, de kunde inte komma. Vi var tvungna att få ut honom på något djävla vis, säger Ingemar Johansson.

Hyresgästen ska då ha blivit rädd och tillkallat polisen.

– När vi var på väg ta oss in ringde han till SOS alarm. Då kom det min själ två polispickups i full karriär. De högg på mig, så jag sa till dem att ni får skilja på gangsters och vanliga människor, säger Ingemar Johansson.

Det är så länge sedan att Ingemar Johansson tycker att händelsen är preskriberad.

– Jag vet att man inte får göra så, men ibland har nöden ingen pardon. En av tanterna som bodde hos mig var så rädd, så rädd, så rädd. Jag var tvungen att göra något och det snabbt. Det var otäckt." HD

Men. Hur reagerar polisen i Örkelljunga? De säger aja baja, så får man inte göra, "även busarna har rättigheter".

Dags att skapa opinion för en lagändring. Dags för medborgargarden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar