lördag 13 juni 2009

Expos och DN:s hets

Exposkribenten Lisa Bjurwald skrev i DN under rubriken ”Europa står passivt när hatet breder ut sig” om en paneuropeisk ”antiislamiseringskongress” som hållits i Köln.

Inger-Siv Mattsson har en del invändningar:

"Frk Bjurwald borde fråga sig vad som väckt detta – berättigade – hat. Hon tycks inte ha hört talas om det hat mot väst som manifesterades bl a i attacken mot WTC och i de blodiga attentaten i Madrid och London för några år sedan.
Det vore onekligen intressant om frk Bjurwald ville redogöra för hur hon ser på den människosyn, som dessa och andra angrepp på och attentat mot demokratin och de mänskliga rättigheterna ger uttryck för!
Jag ber att få citera Salman Rushdie som för ett tiotal år sedan konstaterade:
”Om 25 år kommer vi att undra varför vi i toleransens och acceptansens namn bakband våra händer, slet upp våra strupar och gav upp det västerländska samhället.”
Jag vill tillägga, vet Lisa Bjurvald vilka som hjältarna i detta sammanhang? Det var inte de 40 000 ligister som översvämmade gatorna i Köln, utan de stillsamma deltagarna i kongressen Pro Köln som protesterade mot att turkiska islamister ska bygga en megamoské.

Ruskigt att just tyskar uppträder som en mobb. Varför blev det en Hitler i Tyskland? Därför att dåtidens tyskar inte var individualister. Dessa svartklädda ungdomar som kallar sig för antifascister beter sig som nazister.

Våldsvänstern drar ut mot Pro Köln under slagorden "Solidaritet med muslimerna" och "Ned med Tyskland". Det viftas till och med med sovjetiska flaggor! På plakatet på bilden står "Har vi ingenting lärt av nazitiden?" På den frågan kan man svara ja, men inte som demonstranterna tänkt sig. Det är en masspsykos när folk går man ur huse för att mobba på det här viset. Till och med borgmästaren är ute och demonstrerar tillsammans med Antifa! Ett enormt grupptryck att visa upp sig på den "goda" sidan mot de "onda" som inte vill ha någon moské. Tyskarnas skuldkänsla för vad deras förfäder gjorde med judarna gräver deras egen grav.

Vad skriver den tyska pressen om vänsterhuliganernas stoppande av kongressen: "Seger för de demokratiska krafterna i denna stad" !?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar