måndag 29 juni 2009

Sex i Emiraten

Från den danska bloggen Mohammed-jawad's taletid: Sex-aktivist i Dubai!

Sex-aktivister i Danmark låter normalt, men vad gör man som kvinnlig sex-aktivist, från ett konservativt samhälle, och till och med bär burka? Ja, det låter underligt, surrealistiskt och lite utopiskt. Men så är det i dagens Dubai, där en kvinna vid namn Wedad Lootah (bilden) har skapat en större revolution i Mellanöstern där hon har skrivit en bok om sex och samlevnad. Wedad har tagit emot flera dödshot från konservativa kretsar i Saudiarabien och Mellanöstern.

Lootah skriver i sin bok att många män har sina första sexuella erfarenheter med andra män i Saudiarabien och andra muslimska länder med en strikt uppdelning mellan könen, som hon hävdar negativt påverkar deras sexliv i äktenskapet senare. I sin intervju med The New York Times, sade Lootah att "många män som hade analsex med män före äktenskapet vill samma saker med sina fruar för att de inte vet något som helst annat. Detta är en anledning till varför vi behöver sexualundervisning i våra skolor."

Lootah har fungerat som äktenskapsrådgivare vid familjutvecklingssektionen i Dubais rådhus sedan den öppnades 2001 och är den enda kvinnliga rådgivaren där. Hennes bok är den första sexuella vägledningen som publicerats i de Förenade Arabemiraten.


Dubai

0 kommentarer:

Skicka en kommentar