måndag 4 februari 2008

Självmordsmördares psykologi


Någon håller upp en bild av Loay al-Lahwani, 20, som sprängde sig själv i luften i Dimona i Israel. Document.no

Kärnkraftsstaden Dimona i södra Israel har drabbats av ett självmordsattentat som dödade minst tre människor. Två självmordsterrorister lyckades att ta sig från Gaza till Israel via den förstörda muren mellan Gaza och Egypten. HD

Hur ska man begripa den dödslängtan som får en människa att göra något sådant?

Abou Haroun är chef för Abou Rich-milisen, som sänder raketerna mot Israel. Han är 30 år och far till 3 barn.
Itt text
presenterar hans förklaring av kriget:

"Israel kommer aldrig att kunna vinna över oss, därför att vi i motsats till dem inte är rädda för att dö. Ja till och med slår vi vad om, vem som kommer att dö först. Det är inte israelerna som bestämmer när jag skall dö. Det är redan bestämt! Det är ödet! Det är vår rätt. Det är vår kraft! Det är därför, vi kommer att vinna".

Enligt Ibn Khaldun, en muslimsk mentalitetshistoriker på 1300-talet, använde islam redan från starten religionen som kåranda och militärmoral med resultat att de muslimska härarna blev oövervinnerliga även mot en manstarkare fiende, och att det muslimska imperiet, också kallad umma'n eller kalifatet, blev en realitet. "Kårandan förstärks av en religiös doktrin som riktar in alla på samma mål, får dem att förakta döden och gör dem omöjliga att besegra", skrev han år 1377.

Lägg märke till att det som Abou Haroun säger år 2008, är identiskt med det Ibn Khaldun skrev år 1377 om målet för islam år 622. Deras dödslängtan och dödsförakt ger förklaringen till att mujahedinerna kunde vinna över USSR i 1989 och kommer att besegra NATO i dag - bägge gångerna i Afghanistan. För övrigt läste Saddam Hussein Ibn Khaldun i fängelset innan han blev avrättad.

Abou Haroun handlar alltså efter det schema som islam uppenbart hjärntvättar sina utövare med.

Läs också: Jag uppfostrades till jihad >>

10 kommentarer:

Jens Laser sa...

varje gång en självmordsbombare slår till mot Israel verkar det faktum att det är Israeliskt blod som flyter snabbt glömmas och världsopinonen börjar direkt oroas över Israels reaktion.
Varför är det legitimerat att mörda Israeler?

Anonym sa...

Det finns en kontinuitet mellan giltig kritik av israelisk politik och antisemitism. Det är legitimt att döda civila om de är israeler/judar. Man använder inte samma mått stock.
Världspressen hjälper till att skapa en bild av israel, som gör att det är ok.Det ingår också i Hamas taktik att provocera Israel till att handla och sedan beveka världspressen.

Anonym sa...

Är det inte samma indoktrinering som väst har använt sig av i alla tider: Slåss till sista droppen för kyrkan, gud, kung och fosterland så kommer gud att belöna dig i himmelen. Vi är inte så olika som en del vill få oss att tro...

Laser: Det är inte legitimt att vare sig mörda israeler eller palestinier. Andledningen till att man oroar sig när en palestinier har mördat en israel är att man vet att israeliska armen kommer att genomföra ett blodbad på palestinier. Statistiken talar tyvärr sitt tydliga språk.

Anonym sa...

Israel går efter terrorister. Hamas går efter civila med avsikt att skapa terror. Endast när de civila är israeler-judar försvaras terrorismen. Vad för rätt har judar att försvara sig? De har de ingen rätt till. Endast när de är offer kan man sympatisera med dem.

Anonym sa...

Dom som kommenterar här ignorerar fullständigt det faktum att Israel är en ockupations stat. Det i sin tur ger inte militanta palestiner rätt att döda civila israeler men jag hänvisar till en motstånds man i algeriet på 50 talet(eller 60-talet?) som i en intervju fick frågan - varför andvänder ni så fega metoder som bilbomber och liknande? det är ju terrorism. Hans svar var -Ge oss stridsvagnar, flyg och kulsprutor så garanterar jag att vi ska upphöra med dom "fega" metoderna.

Ett desperat folk utför desperata handlingar.

Anonym sa...

En ockupationsmakt mördar folket de förtrycker. Sådant äcklar. Ockupationsmakten civila blir själva offer. Det är beklakligt. Men Israel och pro-israeler borde sluta upp med gnället. Ockupationsmakten Israel bär hela ansvaret, precis som Nazityskland bar ansvaret för de döda civila i Dresden.

Israel är en förolämpning!

Anonym sa...

Mönstret kommer att upprepas i det oändliga. Fredlig samexistens med islams psykopater är inte möjlig någonstans på den här planeten. Vi kommer att se självmordsbombare i Sverige också.

Anonym sa...

Jämförelsen med Dresden är horribel. Torgny Segerstedt skulle vrida sig i sin grav om han visste att du missbrukade hans namn.

Knute sa...

Gaza är inte ockuperat. Ändå skickar de självmordsbombare till Israel, samt raketer.

Anonym sa...

Egypten, Syrien och de andra hade "stridsvagnar, flyg och kulsprutor" men de lyckades inte besegra Israel.
Ändå, eller kanske just därför, fortsätter terrordåden.

Skicka en kommentar