fredag 15 februari 2008

Meningen med korta ärmar är korrekt handdesinfektion

Det är under all kritik om hygienreglerna anses diskriminera muslimska kvinnor och därför bör förändras för att dessa ska kunna arbeta var de vill.

Hygienregler på
restaurang och sjukvård är inget som Diskrimineringsombudsmannen, DO, ska lägga sig i! Inrätta i så fall en särskild muslimombudsman, MO, för detta har varken med religion eller diskriminering att göra, utan med hygien och hälsa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, ännu så länge försvarar Socialstyrelsen dessa självklara regler. Men när inkvoteringen av invandrare på allvar slår igenom på våra myndigheter lär det nog vara slut med sans och förnuft.

From Sweden with Grief sa...

Jag är väl så insnöad på hygienregler sedan jag studerade och jobbade inom vården att jag tog det för självklart att man skulle ha god handhygien inom livsmedelsbranschen. Men jag förstod nu genom artiklar att så var inte fallet.
Visst upphettas väl maten även på sådana ställen som McDonalds, men jag tror inte att deras hygienregler kommit till av en slump och i avsikt att stänga ute muslimska kvinnor. Hälsan är en stor del av deras marknadsföring och det med rätta, och då är en god livsmedels-och person hygien så självklar att man inte ens behöver tänka till!

Skicka en kommentar