måndag 18 februari 2008

Balkanisering av Storbritannien


Ärkebiskopen av Canterbury vill tillåta sharia-lagar i Storbritannien.

Och jag som inbillade mig att kristendomens präster och prelater skulle värna om sin religion. Men de vill så gärna vara med i de skenheligas klubb tillsammans med allsköns politiker, journalister, akademiker, kulturvänster, byråkrater, eurokrater och övriga som inte vågar kritisera islam av rädsla för att beskyllas för rasism. Vilket är absurt eftersom religion till skillnad från hudfärg inte är något man föds med.

Sharia är ingen trevlig företeelse, det vet var och en som har några kunskaper om Saudiarabien och Iran.

- Det handlar mer om att göra något som redan äger rum juridiskt tillåtet, menar ärkebiskop Williams.

Hjälp! Mannen är farlig. Är han totalt ovetande om att islamister förföljer och dödar kristna på många håll i världen, till och med i hans eget land?

Imamerna måste motarbetas. De har mossiga åsikter, en del förkunnar till och med att västerländska flickor förtjänar att våldtas. En
svensk imamutbildning
för att odla tama imamer hjälper knappast mot kvinnoföraktet, i så fall måste imamutbildarna riva ut hälften av sidorna i Koranen.

Läs mer: Åtgärden som få törs nämna

2 kommentarer:

Anonym sa...

återigen ser jag en inlägg om Balkan, nu vet inte jag vad du har emot Balkan, men än en gång säger jag till dig att det du gör inte är rätt. Att svartmåla Balkan som något ont (vilket du gör) bara för att det finns 2 nationer på Balkan som har anammat (påtvingats) Islam är fel av dig. Om du nu ska blogga och fördela dina "kunskaper" till alla, då anser jag att du skall vara bättre rustad till att diskutera saker å ting. Balkan har ingenting med den islamiska terrorismen att göra. Den islam som praktiserar på Balkan har mer gemensamt med ert praktisering av kristendomen än arabernas tolkning av Islam. Ge fan i dina fördomar mot folk som du verkar ha noll koll på. Det är inte bra i längden. Du ljög innan om Kosova och Al Qaeda, och nu gör du detsamma med Balkan och Islam. Ge fan i det eller skaffa dig riktiga kunskaper. Blanda inte Balkan i samma veva som Arabernas syn på Islam.

Knute sa...

Kanske inte balkanisering är en så välfunnen beskrivning av vad som händer i Storbritannien? Fler och fler muslimer vänder sig till islamiska domstolar i stället för de engelska. Det börjar likna två parallella samhällen, nästan som Jugoslavien innan uppsplittringen.

Du har rätt i att det är en annan slags islam som araberna och pakistanierna kommit med än den gamla europeiska varianten på Balkan. De senare är inte fanatiker och har inte sharialagar. Katoliker, ortodoxa, judar och muslimer kunde leva i fred med varandra.

Wikipedia:

"Balkanisering betecknar generellt uppsplittring av en geostrategisk region i mindre, ömsesidigt fientliga småstater eller autonoma områden, ofta under påverkan av yttre makter och som ett led i en stormaktsrivalitet. Begreppet introducerades av tyska socialister vid tiden runt första världskriget för att beteckna den ryska politiken gentemot Balkan och har aktualiserats efter upplösningen av det tidigare Jugoslavien."

Skicka en kommentar