lördag 9 februari 2008

Judarna har fått nya plågoandar i Europa


Bild
: År 627 blev 900 av Medinas judar halshuggna. Kvinnorna blev bara våldtagna.

* * *
Att nämna synagogor i samma veva som moskéer är att RELATIVISERA PROBLEMET MED ISLAM.

Judarna är för länge sedan assimilerade och de mosaiska församlingarna följer lagar och bestämmelser om jämställdhetsplaner osv.

Det finns 17000 judar i Sverige medan det finns minst en halv miljon muslimer. Synagogor finns det en handfull av, medan moskéer skjuter upp som svampar ur jorden.

Det påminner om hur man för balansens skull alltid måste nämna kristendomens avarter, korståg och häxbränningar och liknande, när man kritiserar islam. Vilket är anakronistiskt, att jämföra den nutida kristendomen med islam som står kvar och stampar i medeltiden.

Om man skulle kritisera vissa företrädare för judendom och kristendom för något skulle det möjligen vara att de är för eftergivna för islam. Åtminstone har vi ett konkret fall, ärkebiskopen av Canterbury som vill tillåta sharialagar i England. Men i övrigt är det omöjligt att generalisera, både kristna och judar finns på hela skalan från anti-jihad till dhimmis.

Judar är dessutom islams hatobjekt nummer ett och kan rimligen inte beskyllas för att konspirera tillsammans med dem för att få behålla de seder de har gemensamma. För ett par år sedan gjorde visserligen Judiska Centralrådet, Sveriges Muslimska Råd och Sveriges kristna socialdemokrater – Broderskapsrörelsen påtryckningar på Sveriges regering att tillåta att nötkreatur slaktas med ett snitt i halsen.

Halalkött överallt, men det går inte längre att hitta koscherkött i affärerna. I Sverige är det faktiskt få judar som bryr sig om köttet kommer från ett kosherslaktat djur.

Också i frågan om omskärelse av gossebarn har attityderna ändrats. Många judiska mödrar låter sina söner slippa omskärelsen. Anledningen är att judendomen liksom kristendomen går att tolka på många sätt. Till exempel är inte hederskulturen som i islam inbyggd i religionen.

Okunskapen om islam gör att många judar och kristna tror att invandrare från muslimska länder kommer att bli av med sin hederskultur på ett par generationer. Judar som kom från Ryssland lämnade snabbt sin hederskultur. Kristna assyrier från Mellanöstern likaså.

Men problemet är värre för muslimer. Islam är hederskulturens ideologi, eller om man så vill, tribalismens ideologi.

Sen till konspirationsteorin om att judar skulle vara positiva till och uppmuntra den muslimska massinvandringen. Men det vore ologiskt att välkomna sina förföljare, eller hur? Bland judar i Sverige finns det lika delade meningar som hos befolkningen i övrigt.

Judar har bott i Europa i århundraden och rotat sig. Inte ens på 1930-talet i Tyskland var judarna kosmopolitiska. De tvingades därifrån, och de som var mest lokalpatriotiska hamnade i gaskamrarna.

Jag står på judarnas sida och tycker att det är överfördjävligt att de här i Europa, efter att först ha förföljts av kristna och sedan nazister, nu råkat ut för islamister.

* * *
Läs mer:
Varning för Londonistan!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att det är lite lustigt att du skriver om okunskap när du påstår att "hederskultur är inbyggt i islam men inte i judendomen".

Alla de tre religionerna ur judeokristen tradition har det. Om du orkar igenom gamla testamentet kommer du att inse det fort.

All organiserad religion är åt helvete oavsett om det är buddsim, islam, kristendom eller judendom.

Anonym sa...

Det "mångkulturella" samhället är en paradox, det kan helt enkelt inte fungera. Begreppet "kultur" omfattar inte bara exotisk musik, spännande mat och färggranna kläder; det omfattar så mycket mer, i många fall företeelser som inte är accepterade eller ens tillåtna här. Varje kultur måste då alltså "rensas" från ovälkomna inslag, och den invandrade tillåts bara ta en del av sin kultur med sig, dvs de delar som passar oss.
Alternativet skulle vara olika lagar för olika människor, och det är ännu mera vansinne.

Anonym sa...

Det är snart över för Europas del. När muslimerna uppnår kritisk massa i Europas länder, då kommer "toleransens" prat att vara över, då kommer våldet, morden och tvångskonverteringarna, som i samtliga länder islam invaderat. Eurokraterna (Europas politiker) säljer gärna ut Europa, frågan är varför - deras vänstervridna åsikter? Deras "dåliga samvete"? Deras idealism för världens "under-dogs"? Vad skälet än är, så är vrå framtid i allra högsta grad hotad.

Knute sa...

Nicklas Eriksson, precis så ska man läsa gamla testamentet, från början till slut. Om du gör det kommer du att finna att det är själva finessen med den boken, att den tar avstånd från hederskultur. Den beskriver en utveckling hos guden Jahve. Från att ha varit en stamgud, ungefär som muslimernas Allah, utvecklas han hos profeterna (Amos och Jesaja med flera) till en universell gud. Slutligen i Jobs bok drar sig Gud tillbaka.

Anonym sa...

Nicklas, du har så fel man kan ha om hederskultur i bemärkelsen "hedersmord" vad gäller "gamla testamentet".

Om det är judendomen du så att säga belastar med att ha en hedeskultur så skulle jag vilja börja med att säga att något gammalt testamente inte finns inom judendomen.

Den judiska skrift du avser heter Tanakh. Kan tyckas ointressant, men det är det inte. På samma sätt som du förmodligen inte vill kallas "Lille Nikke".

Judendomen tar fullkomligt avstånd ifrån allting som vi som gemene man tolkar som omoraliskt och felaktigt nuförtiden. Vad är orsaken till detta? Den största orsaken är det faktum att det vi idag tolkar som omoraliskt och felaktigt för första gången definierade så i just Tanakh. Dessa regler fanns inte innan Tanakh. Framväxten av det öppna och moraliska samhälle vi idag har i väst är en direkt och absolut följd av den judiska religionen, med deras etiska system.

Hela den långa kedjan (upplysningen mm.) av epoker och händelser i västerländsk historia har sedan tagit dessa värderingar, medvetet och omedvetet och skapat civila lagar och regler som vi idag tar som självklara.

Nicklas, gör inte generalfelet att blanda ihop islam och judendom (och kristendom och andra religioner) till en enda soppa och säg att religion är skräp. Islam och judendom har ingenting med varandra att göra. Deras värderingar är så skilda som värderingar kan bli.

(Sidenote: de problematiska delarna i Tanakh, så som stening för äktenskapsbrott har aldrig applicerats av judar. Aldrig. I Talmud tas avstånd ifrån sådana straff, och en rad tolkningar finns till varför sådana texter finns i Tanakh. Det viktigaste är dock att de som följer Tanakh har ett sådant etiskt tänkande att man som människa tar avstånd ifrån sådana straff. För den intresserade finns det många böcker och föreläsare som kan ge bättre förstålse för judisk tolkning av sådana problematiska passager).

Fröken Sverige sa...

"Sen till konspirationsteorin om att judar skulle vara positiva till och uppmuntra den muslimska massinvandringen. "

Ja, det är rent bullshit rent ut sagt. Det där är nazistsnack!

Muslimerna, precis som extremvänster är också själva snabba att se till att varje samtal slutar vid Godwins Law.

Men om folk vore lite mer upplysta så skulle de veta att islam och nazism går hand i hand och har gjort länge.

Dessutom är den yttre pressen hårdare än någonsin, så de söker sig till varandra. Mein Kampf är bestseller i Mellanöstern och nazister (bland annat svenska)har möten i Iran.

En sida där man kan lära sig en del om islam och nazisternas samröre är: http://www.tellchildrenthetruth.com/

Självklart står man på judarna sida i denna kamp. Något annat går inte att välja, utan att också enas med islamister och nazister.

Man kan undra när svenska politiker ska fatta det?

Mvh

/FS

Anonym sa...

Vill bara påpeka att korstågen var befogade, de var inget "illdåd". Vad hade muslimerna där att göra från början? Jo de hade med våld erövrat området. De kristna europeerna ville såklart ha tillbaka vad som hade varit DERAS heliga land i 900 år innan muslimerna kom. Att dela det med judar var inga problem, då det knappast var tal om folkvandring från Europa. Hade "Kingdom of Heaven" fått stå kvar så hade vi sluppit många av dagens problem. T ex hade förintelsen aldrig ägt rum. Eleminerar man islam så blir världen faktiskt en ganska fredlig plats nu när kommunismen är död - visst ställer den fortfarande till lite, men det finns ingen stor finansiär längre och problemet är begränsat. Islam vill föra ett globalt utrotningskrig, ta de skräckscener vi ser från Afrika (som det talas tyst om i media) och multiplicera med ett antal miljoner. Den muslim som inte förespråkar jihad är ingen äkta muslim, det finns ingen "moderat islam" därför att koranen inte kan ifrågasättas på något sätt. Våra barnbarn kommer att få välja mellan halshuggning eller dyrka Allah. Våra makthavare låtsas som problemet inte finns, och t o m våra skattepengar går till grupper som Hamas. Vad som motiverar västerländska regimer till detta svek vet jag inte, men om inte västvärlden ser till att vakna genast så kommer våra gator snart se ut som i t ex Sudan. Fast det är klart, när muslimerna är klara kommer ju fred att råda. Då kommer det inte finnas några andra.

Knute sa...

Precis. Dags att omvärdera korstågen:
Syftet med Guillous historieförfalskning

Anonym sa...

Sluta hata människor av fel anledning. Hata folk som förtjänar att hatas inte en religion som ni inte ens fattar. Judar, muslimer, kristna, buddister - jag hatar pedofiler - det gör jag, tillhör dom ngn speciell religion?

Skicka en kommentar