tisdag 12 februari 2008

EU censurerar skolböcker

EU:s bruksanvisning om hur skolorna ska behandla islam och koranen utkom 1991 och heter "A Guide to Presentation of Islam in School Textbooks". Den är skriven av tyska muhammedaner med rekommendation och förord av den danske 68´an och nyutnämnde professorn vid Köpenhamns universitet Jørgen Schiøler Nielsen.

Boken är uppbyggd så att det på den ena sidan står vad man inte får skriva om islam, och på motsatt sida står vad man i stället bör skriva.

Man får inte skriva att Muhammed överföll och rånade karavaner, även om det står i Koranen. Det får inte nämnas att han begick dråp, även om Muhammed både mördade och våldtog och gav order om att döda hundratals människor vid massavrättningar av obeväpnade judar.

Skolböcker får inte kritisera att han hade över 20 fruar och slavkonkubiner och hade sexuellt umgänge med en nioåring. Heller inte att kvinnor i islam har färre rättigheter, fast de enligt Koranen bara har halv arvsrätt (sura 4.11), halv vittnesrätt (sura 2.282), och mannen får slå hustrun (sura 4.34), hålla kvar henne i hemmet (sura 4.15) och skiljas från henne blott genom att uttala det tre gånger.

Censuren av skolans historie- och religionsböcker visar hur lågt islamforskningen har fallit. Är det någon av våra svenska professorer i islamologi som känner sig träffad?

SpydpigenSvensk skolbok.

Den svenska lärarkåren är tillsagd att marxistiskt politiskt korrekt förklara att det alltid är sociala och ekonomiska orsaker till krig och elände, aldrig religiösa.
Det skulle göra deras muslimska elever bedrövade att höra att islam ligger bakom terrorattacker och hedersmord, nej här ska slätas över. Kränkande skolböcker byts ut

Läs mer: Är islamologi vetenskap eller skönmålning?

1 kommentarer:

Knute sa...

Bilden är tagen av Snaphanen

Skicka en kommentar