torsdag 14 februari 2008

Sammanträffanden


Stackars chefredaktör Melin, han ville så väl när han publicerade muhammedbilden i Sydsvenskan, och slå ett slag för yttrandefriheten. Sorgligt nog sjönk han ihop och avled hastigt mitt emellan två radiointervjuer med anledning av publiceringen. Detta inträffade i samma veva som två mordkomplotter avslöjats, riktade mot en dansk och en svensk muhammedtecknare.

Nu kan man misstänka att imamerna på fredagsbönen i moskéerna kommer att säga att Melins död var straffet för att han trotsade förbudet att avbilda Muhammed.

I
Köpenhamn hade 200 muslimer tågat upp på Rådhusplatsen för att demonstrera emot muhammedteckningarna. Samtidigt brände muslimska ungdomar bilar och containers för fjärde dagen i rad, samt kastade sten på polisen. Polisen tror inte att det är något samband.

Angående mordkomplotten mot Jyllands-Postens tecknare Kurt Westergaard, har en
presskampanj startat för att fremställa de gripna attentatsmännen och deras familjer som de egentliga offren. Man menar att det var fel att utvisa männen. Men de är utländska medborgare vilket betyder att de bara reste in i landet för att vara där en tid. I vilken de så hade tänkt sig att slå ihjäl en tecknare.

I en artikel i
DN förklaras Lars Vilks bevekelsegrunder till sina muhammedbilder. Lars Vilks påstås söka uppmärksamhet. Än sen då? Han kanske är idealist och söker uppmärksamhet för frihetens skull, yttrandefrihetens skull, inte sin egen.

Det intressanta är emellertid hur artikelförfattaren, medvetet eller omedvetet, spelar "Devil's advocate", det vill säga han låtsas vara kritisk till Vilks för att få möjlighet att beskriva vad som pågår i islams namn utan att själv behöva stå till svars för det han presenterar.

Också den beryktade DN-artikeln
"De räddas revelj" gör reklam för de "islamofobiska" åsikter den angriper. Författaren kan inte undvika att föra fram en del fakta: I Stockholm driver muslimska ynglingar runt och "jagar ut icke-muslimer ur simhallarna". De "terroriserar skolor", "attackerar brandmän och ambulanser". Mordfrekvensen är "dubbelt så hög i Sverige som i USA" och som allra galnast i Malmö: där är "våldtäktsfrekvensen fem eller sex gånger högre än i Köpenhamn och barnvåldtäkterna har fördubblats på tio år".

Sen skriver han: "Åt detta skulle man kunna le. Man skulle kunna skratta och lägga det åt sidan, som ett kuriöst vykort från en hallucinerande dåre. Dessvärre är det inte möjligt." Alltså, han påstår på fullaste allvar att sådant inte händer. Karlen måste vara en fanatiker av något slag, så som han förnekar verkligheten.

Men i det politiskt korrekta Sverige är kanske sådana artiklar det enda sättet att upplysa om islams avarter. I alla fall vad Dagens Nyheter anbelangar.

Läs vidare:
Helomvändning om muhammedbilden


1 kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Jag studerar just nu en kurs kallad "heder, genus och omvärld" på vårt universitet. Vår kursledare är också forskare och hon har arbetat med flyktingar från Irak som kom hit under 90-talet. De hade innan suttit i ett läger i ett grannland, dit Irak kom och torterade männen. FN kunde inte upprätthålla säkerheten.
Familjerna varken kan eller vill idag finnas i det svenska samhället. De kontrollerar sina flickors sexualitet och deras söners kriminalitet förklarar de med att dessa söner är försvenskade. Så är man försvenskad är man kriminell, är man kriminell är man försvenskad.
Jag häpnade över resonemanget, men borde inte vara förvånad egentligen.

Skicka en kommentar