söndag 17 februari 2008

Fogh säger ifrån på skarpen

Tio skolbränder per dygn i Danmark, det är värre än i Sverige som "bara" hade 40 i julas.

– Jag är trött på att höra experter förklara att unga invandrare diskrimineras. Det är struntprat. Just nu är ekonomin bra och de unga får massor av chanser. Men de måste ta dem själva, säger Mehmet Necef, kultursociolog vid Syddansk universitet.
svd

Befria Media skriver bra om det som nu händer på andra sidan Sundet:

Vänsterpartiet Radikale var den "skrämda gamla damen" i Danmark, de vill nu hosta upp 100 miljoner till "social upprustning". Sånt har inte hjälpt hittills. Men det visar att man är lättskrämd och det är som att hälla bensin på en eld. Fel förslag, fel tidpunkt och fel sammanhang.

Om man vill bevara fred, trygghet, medborgarnas säkerhet och medborgarnas rätt till att ha sin egendom ifred så kan man inte bete sej som en rädd gammal dam och gömma sej i badkaret med handväskan upptryckt under hakan, man måste vara resolut och eliminera hotbilden innan hotet övergår till allvarliga samhällsstörningar. Man måste inse att hot utan logik är en fara som måste konfronteras med permanenta metoder.


Se VIDEO från Köpenhamn:1000 islamister marscherade i Köpenhamn och från talarstolen vrålades med fradga i mungiporna:

»Vi är samlade här i dag, därför att yttrandefriheten är ett förbannat instrument i politikernas händer. Res er, och etablera ett kalifat, som lever för islams skull och försvarar Koranen, Muhammed och hans sharia.«


Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen törs tala klarspråk:

I Danmark är det yttrandefrihet. Där har man rätt att inte bara att tänka och tala, men också att teckna som man vill. Det är ingen, som av den anledningen har rätt till att bränna andras bilar, eller att bränna ner skolor eller institutioner, säger Anders Fogh.
jp

Läs mer:
Imamernas cirkus

2 kommentarer:

Anonym sa...

Deltagarna i demonstrationen på vidon här, utnyttjar vår frihet till att vilja förbjuda den frihet dom demonstrerar under. Är dom knäppa?

Varför demonstrera för att vilja ta bort möjligheten att demonstrera??

Fattar inte varför dom inte tänker!

Anonym sa...

Sluta tjafsa. Agera !

Skicka en kommentar