måndag 18 februari 2008

"Polisen lägger ner förundersökningen"

Har ni hört det uttrycket förr?

Polisen har lagt ner förundersökningen av den stora branden i centrala Vellinge den 16 oktober förra året. En brand i en papperskorg spred sig och övertände den 4 000 kvadratmeter stora vård- och skolbyggnaden mitt i Vellinge.

Branden inträffade i samma veva som Migrationsverkets chef pekade ut kommuner som inte tog sitt ansvar och tog emot flyktingar. Han sade att han inte kunde godta några argument och placerade kommunen på sin svarta lista.

Finns det något samband? Förmodligen inte. Branden inträffade den 16 oktober och Migrationsverket publicerade sin lista den 17 oktober. Å andra sidan var den ingen hemlighet innan publiceringen. Ett tänkbart motiv kunde vara den ilska Vellinges nej till flyktingar orsakat hos vissa vänsterradikala grupper.

En av Sveriges rikaste kommuner, det är riktigt riktigt riktigt stötande, en skånsk skamfläck, sträcka ut handen till människor i nöd, bortskämda egoister, namninsamlingar... PK-förargelsen hade ingen ände. (PK = politiskt korrekt)

Vi har inte statskyrka längre, nu har vi PK-religionen i stället, och Gud-PK nåde den som inte lyder.

Friheten-skylten retar nog många. Men jag tror att de som bor i Vellinge retar sig mindre på den.

Senaste nytt: 38 fönster och sexton glasdörrar krossades på Ljungenskolan under natten mot söndag. Samtidigt förstördes flera rutor på Gya förskola och på ett antal bilar som stod parkerade vid Videholms allé och Falsterbovägen. Natten därpå var det dags igen, då vandaliserades Burger Kings glasentré med 26 rutor.

Sydsvenskan, Sydsvenskan

Läs mer: Spöken mitt på ljusa dagen, Även i Båstad

1 kommentarer:

Anonym sa...

Förmodligen har du rätt då vänster aktivister har ökat i Vellinge kommun , och där med ökad aktiviteter. Men man få hoppas att det är dumma ungdomar från trakten då chansen att åka fast är större än om de skulle va vänster ungdomar!

Skicka en kommentar