fredag 15 februari 2008

Fredagsbön

Skolor, bilar, containers och bildäck brinner i stora delar av Danmark nu. Brandmän och polis hinner inte med och möts av stenkastning. I Århus är det hårda kamper, brandkåren kommer inte fram och busstrafiken är inställd. En bro brinner.

Flera orter vid Öresundskusten härjas av våldsamma bränder. I Köpenhamn brinner minst fem skolor. Birkerød, Farum Midtpunkt, Valby Amager brinner, och en hel fastighet på Vesterbro har brunnit ner.

I Kokkedal och Nivå norr om Köpenhamn brann bilar på olika håll.

— Det skedde närmast i minuttakt och var utan tvivel planerat, sa polisen i Helsingör. HD


Svenska tidningar skriver att polisen inte vet vad som orsakar orosvågen, men anklagas för att hetsa invandrarungdomar med rasistisk jargong.

Är det meningen att vi ska köpa den förklaringen? Polisens uppgift är inte i första hand att förklara vad som orsakar våldet och förstörelsen, deras uppgift är att hålla ordning. Att anklaga dem för rasistisk jargong är bara till för för att vända bort uppmärksamheten från vad de unga våldspsykopaterna håller på med.

Säkert har "ungdomsgängen" mycket att vara förargade över, nu senast att deras hjältar ska utvisas, de två tunisier som planerat att mörda en muhammedtecknare.

Idag är det fredagsbön i moskéerna. Kan imamerna besinna sig eller kommer de att elda på hatet ännu mer?

Veritas Universalis Nyhedsavisen Nyhedsavisen Nyhedsavisen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu fler Muslimer kommer nog lösa problemet.

Anonym sa...

Det här är vad ett multikultursamhälle leder till. Grattis Sverige i framtiden

Anonym sa...

Hej!

Enig med dig om artikeln i SvD inte är 100% genomförd. Jag kan dock svara på dina riktade fråga rörande fredagsbönen - alla imamer som uttalat sig i dansk press har enhälligt fördömt de ungas agerande och sagt att deras fredagsbön kommer kritisera deras uppförande i starka ordalag.

Trevlig helg!

Anonym sa...

Klar Imamerna skall elda på ungdomarnas hat, det är ju det som står i Koranen.

Om Imamerna inte följer Koranen måste vi nog fängsla dom.

Islams Fate
War and Hate

Skicka en kommentar