söndag 5 september 2010

Akvareller och yxmän



Med satiren som vapen kan al-Qaida & Co. göras till åtlöje och förlora glamour och mystik. Kurt Westergaards turbanbombare och Lars Vilks rondellhundar har alltså ett syfte...

Den snart 75-årige Kurt Westergaard, som har blivit överfallen på grund av sin Muhammed-teckning, har slutat som tecknare för Jyllands-Posten. Gudskelov lyckades inte den islamistiske yxmannen, annars hade det inte blivit en sista teckning till tidningens läsare. Den föreställer riddaren Don Quijote och väpnaren Sancho Panzas åsna.

På akvarellen är Westergaard själv riddare med basker, block och penna. Panzas åsna bär ett bläckhorn på vilket det står skrivet yttrandefrihet. Ovanpå bläckhornet finns en bomb med tänd stubintråd. Över det hela svävar den muslimska halvmånen, som biter sig själv blodig.

Läs vidare: Ett pinsamt slag mot yttrandefriheten

2 kommentarer:

gäster sa...

Kurt Westergaard tildeles “frihedspris” – af pressen!

"Tegneren Kurt Westergaard får i aften den tyske presses mediepris ved en ceremoni i Potsdam."

Lad os nu se om vi forstår det ret: Jo altså, den selv samme presse som utrætteligt og med indædt fanatisme har fordømt hans tegninger, som ikke forsømmer nogen lejlighed til at lefle for islam og dens sharia-lov, som stempler enhver kritiker af samme som racist – og når det går højt, nazist – kort sagt, den selv samme presse der om noget står som symbolet på knægtelsen af ytringsfriheden vil nu give en frihedspris til Kurt Westergaard! – Undskyld, jeg skal lige ringe til min psykiater…

http://hodja.wordpress.com/2010/09/07/torskegilde-i-twilight-zone/

Knute sa...

“Muhammedtegningen var blot den udløsende faktor for et uundgåeligt sammenstød mellem vestlig kultur og islam, mener Kurt Westergaard.Tegningen af Muhammed med en bombe i turbanen var kun en udløsende faktor for hele balladen med muslimske kritikere. Og et sammenstød er uundgåeligt mellem vestlig kultur og Islam, som er en “reaktionær religion”.

Sådan sagde bladtegneren Kurt Westergaard onsdag til pressen, forud for at han i den tyske by, Potsdam, fik overrakt en tysk pressepris for at have forsvaret ytringsfriheden.

http://snaphanen.dk/2010/09/08/hvad-handler-valgkampen-om/

Skicka en kommentar