lördag 19 juni 2010

Vuvuzelan blåser ner fotbolls-VM i graven

Nu väntar världen: plastfabriker i hela världen börjar tillverka plasttrumpeter. Det mesiga FIFA säger att det skulle vara västerländsk kulturimperialism att förbjuda oväsendet. Vilket betyder att publiken vid fotbolls-VM i Brasilien 2014 får chans att föra samma oväsen som i Sydafrika 2010.

VM i fotboll på TV har varit en stor besvikelse eftersom det inte går att höra vad kommentatorerna säger. Matcherna har också varit dåliga eftersom spelarna inte hör vad de ropar till varandra. Byt ut FIFA:s politiskt überkorrekta kommissarier.

dn

6 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Fotbolls-vm var första gången vi hörde talas om detta kakafoni-instrument men sannolikt inte den sista. Vuvuzelan kommer nog bli ett vanligt terror-medel framöver. Träskvänstern kommer bröla med den under SD-möten.

Knute sa...

Jag säger det igen, du är en mästare, Shadowes

Anonym sa...

Vuvuzelan blir fotballens død om den ikke blir umiddelbart FORBUDT på fotballarenaene!

Ann-Marie sa...

Ett modernt tortyrinstrument!

Pope sa...

Nonsens. Jag trodde man kollade på fotboll och fotbollsspelarna och inte följde VM för höra vad på kommentatorerna har att säga. Tack vuvuzelan för att du överröstar de ack så risiga kommentatorerna vi har.

EvaBi sa...

Jag, rätt fotbollsOintresserad och därför inte insatt i problemet råkade höra det otrevliga surrande ljudet.
Kanske kulturimperialistiskt, men jag tänkte att det måtte vara PINSAMT för ett afrikanskt land att deras invånare uppträder så primitivt och babiankorkat att man orkar stå och blåsa i de där bedrövliga tutorna.
Det låter som något kulturellt väldigt efterblivet att hålla på med detta och att det får fortsätta förstöra, pinigt värre.

Skicka en kommentar