söndag 6 juni 2010

På nationaldagen är det läge ...

... att påminna om vårt kristna kulturarv, avspeglat i vår korsflagga. Tyvärr är okunskapen om kristendomen stor nuförtiden, så det är lätt att tuta i folk att kristendom är lika stygg som islam. När hörde man senast någon på TV säga att vårt samhälle bygger på kristna värderingar? Att till och med upplysning och sekularisering bygger på kristendomen: ”Ge då kejsaren det som tillhör kejsaren och Gud det som tillhör Gud.”

En som begripit detta är ex-muslimen Ayaan Hirsi Ali som propagerar för kristendom som ett led i upplysningen, "en kristendom som är upplyst nog att skilja andlighet från resten av livet".

Holland har frambringat flera framstående kritiker av islam, förutom Ayaan Hirsi Ali förtjänar Frihetspartiets ledare Geert Wilders att höras:

"Jag tror inte att islam är förenligt med vårt västerländska sätt att leva. Islam är ett hot mot västerlandets värden. Jämställdheten mellan kvinnor och män respektive homosexuella och heterosexuella, åtskiljandet av kyrkan från staten, yttrandefriheten – alla befinner de sig under stor press på grund av islamiseringen. Mina damer och herrar: islam och frihet, islam och demokrati, är oförenliga. De är värden som står i motsats till varandra.

Inte undra på att Winston Churchill kallade Adolf Hitlers bok “Mein Kampf” för “den nya koranen för tro och krig, svulstig, ordrik, oformlig men kärnfull vad gäller budskapet”. Som ni vet gjorde Churchill denna jämförelse mellan Koranen och Mein Kampf i sin bok “Andra världskriget”, ett mästerverk, för vilket han fick Nobelpriset i litteratur. Churchills jämförelse mellan Koranen och Mein Kampf stämmer verkligen på pricken. Koranens kärna är att uppmana till jihad. Jihad betyder många saker och är arabiska för strid. Kampf är tyska för strid. Jihad och kampf betyder exakt samma sak."

12 kommentarer:

Bergatorparen sa...

Detta är ju klockrent. Bra skrivet ;)

Knute sa...

Tack för berömmet Bergatorparen, fast jag borde skicka det vidare till Wilders!

Från Spydpigen:

Nationalsången är national!!!!
Öppet brev till svenska riksdagen.

Jag ser att rektorer och annat gottfolk anser den svenska nationalsången för rasistisk, eftersom den just är national och till med skriven på svenska!

Dybeck kunde tydligen inte arabiska, vilket är förargligt.

Under dessa märkvärdiga förhållanden får jag tacka för svenska regimens frikostighet mot svenska folket den sjätte juni att vi fick lov att vara nationella hela långa dagen utan att riskera bli överfallna med hånord eller knytnäve och kallade rasister.

En dag om året, den sjätte juni!

http://spydet.blogspot.com/2010/06/nationalsangen-ar-national.html

Björn sa...

Du får gärna förklara för mig vilka gemensamma värderingar vi har som specifikt härstammar från kristendomen. Jag har då hittat en enda. Du skall icke döda? Nja, det får man inte göra någonstans - förutom några undantag, t.ex det kristna landet USA där dödsstraff fortfarande är hett. Denna regel härstammar inte från Kristendomen.

Du ska inte ha andra gudar utöver mig? (typ, kan inte citatet). Vad är det för fantastisk moral som ligger bakom en sådan regel? En avundsjuk gud klarar jag mig utan.

Om du någon gång läst det gamla testamentet (och vissa delar av det nya testamentet), så kommer du snart inse att Bibeln inte är mindre krigisk än Koranen.

Björn sa...

Lägg av med det där martyrtramset. Ärligt talat - vart är det ni lever? Jag jobbar i skola och vi höjer flaggan och sjunger nationalsången utan att AFA tårgasar oss. Det är ett FEJK-problem.

Knute sa...

Björn, du jobbar i en skola? Är det inte bedrövligt med fördomsfulla och okunniga lärare.

Du ska inte ljuga, inte stjäla, inte döda kommer från Gamla Testamentet. Sådana moralregler hittar man även i andra religioners urkunder, dock INTE i Koranen.

Anonym sa...

Muslimer läser gamla testamentet. De läser även om jesus fast de lär sig att han inte är guds son och återuppstår utan är en profet.

Oe

Björn sa...

Knute: Ja, det stämmer. Det är bedrövligt med okunniga lärare. Där är vi ense.

Jag menar att moral kommer från socio-evolution. Dessa uppenbara moralregler kan man finna från långt tidigare än Bibeln. Jag är övertygad om att utan NÅGON religion hade vi kommit fram till dessa samhälleliga avtal.

Tony sa...

Det är väl inte många medier som skrivit om det, men på nationaldagen var det bön för Sverige i Göteborg med självaste Göran Johansson som medverkande och en av talarna.

Men vilka var där och gapade och skrek i megafoner för att överrösta talarna? En hop med Muslimer, Afaiter och, OBS, HBT'are! Hbt-folket var så trevliga att de klädde av sig nakna.

I slutändan var denna osaliga blandning där för att försöka störa en Bön för att det skall gå väl för Sverige, för att slippa våld och annat fruktansvärt som har ökat lavinartat den senaste tiden.

Björne! Din okunnighet inom religioner kan du behålla för dig själv. Lura inte skolbarnen!

Björn sa...

Tony: Var i ligger min okunnighet? Upplys mig gärna.

Knute sa...

Björn, jag svarar gärna på Tonys vägnar.

Du skriver att du bara hittat en enda gemensam värdering som härstammar från kristendomen. Är det inte att erkänna sin okunnighet.

Du är också okunnig om Gamla Testamentet. Den är skriven av 100 författare under flera hundra år och ska läsas som en biografi över Guds utveckling från stamgud till universell gud. Mycket av det som står i Moseböckerna upphävs alltså av profeterna Amos och Jesaja med flera.

Till skillnad från Koranens verser, som om man läser dem kronologiskt blir allt mer blodtörstiga ju äldre Muhammed blir.

Anonym sa...

Korstågen säger jag bara, korstågen...

Knute sa...

Korstågen var Västerlandets försvar mot islams anstormning. Glöm inte att hela Mellanöstern och Nordafrika var kristet innan islam. Det rör sig om hundratals miljoner människor som föll offer för araberna. Omvändelse eller döden var valet.

I Europa hade Spanien blivit muslimskt och turkarna var på väg in i Balkan. Men europeerna tog sig i kragen och följde Påvens maning till korståg.

Skicka en kommentar