tisdag 1 juni 2010

"Precis som Hamas gjorde under kriget ...

... använder vår nu ökända båtarmada mänskliga sköldar i sin attack mot Israel. Självklart är en kader Israelhatande kändisar mycket effektfullare att använda än gamla tanter och sketna barnungar i Gaza City," skriver IiS.

Vad har judarna gjort vänstermiljonären Mankell egentligen? Israel som är det enda land där medborgarna har frihet och demokrati i Mellanöstern. Är han liksom den övriga vänstern kryptonazist? En annan av passagerarna, Miljöpartiets riksdagsledamot Mehmet Kaplan är lättare att begripa sig på. Hamas är en del av det Muslimska Brödraskapet.

Och så har vi politikern Nouri Abdulrahman (MP) från Eslöv som skickade åtta ton cement med 'hjälpfartygen' Ship to Gaza. I Malmö vädrar sossarnas borgmästare Reepalu förstås sina antiisraeliska åsikter. Inte underligt att den svenska linjen mot Israel hårdnar om det blir regeringsskifte i höst.
Passagerarna på "Ship to Gaza" hyllar Mohammeds judeslakt; Oh Jews! Remember!

"Fredskonvoj"? Detta var ett islamistiskt terrorbakhåll. Israel var i sin fulla rätt att borda skeppen. Blockaden i farvattnen utanför Gaza har införts på grund av den väpnade konflikten med Hamas-regimen. Enligt internationell lag får en blockad införas till sjöss, även på internationellt vatten, så länge det inte spärrar tillgången till neutrala staters hamnar och kuster.

Inte bara Israel bojkottar Gaza, även Saudiarabien och Egypten gör det. Men sådana fakta är inte intressanta för den som fått judar och Israel på hjärnan. "Ships to Gaza" var en turkisk militär operation, förklädd som "humanitär hjälp"

"Och så ska vi höra på HamaSS nyttiga idioter i flera dagar," skriver Hodja. "EU:s utrikespolitiska chef Catherine Ashton begär att gränserna i Gaza omedelbart öppnas för nödhjälp, andra varor och persontrafik. Gäller det också Kassam-raketer, sprängämnen och kulsprutor?"

Läs vidare: Ett skepp kommer lastat

19 kommentarer:

Anonym sa...

Märkligt fenomen, det här. Enligt det politiskt korrekta världssamvetet, är det helt OK att skjuta raketer mot Israeliska daghem från Gaza. Då är det självförsvar och en legitim politisk markering. Men om Israeliska soldater försvarar sig mot yx- och järnrörsbeväpnade militanta aktivister som försöker ta deras vapen, då är det helt förkastligt. Soldaterna skulle ju enligt den logiken helt enkelt stå still och låta sig slås ihjäl!!! Att det sedan var ett ordentligt självmål av israeliska myndigheter att beordra själva bordningen på Internationellt vatten är en helt annan fråga.

Man ser tydligt på de fåtaliga videobilder som kablats ut, att flera grupper organiserade aktivister går till attack mot soldaterna omedelbart vid bordningen. Man låg alltså i bakhåll och bara väntade, med tillhyggena klara.

Och som vanligt har Hamas och andra organisationer inom Palestinarörelsen fri tillgång till ett stort antal "nyttiga idioter" från världens flora av A, B och C-kändisar. Ibland undrar man om naiviteten inte har några begränsningar...

Med vänlig hälsning/

Lars Rituzzi, Rom, tillfällig Göteborgare.

E-mannen sa...

@Anonym:
Om Norrmännen började bygga hus i Finland, riva finnarnas hus, ta deras mark, ta deras jobb, döda dem och stjäla deras organ, bygga en gigantiskt mur på Finsk mark samt vara uppbackade av USA med en gigantisk vapenarsenal. . . . Skulle du då vara extremt upprörd över att finnarna skjuter (relativ storlek) små raketer över gränsen?

Man kan tycka det är fegt att skjuta raketer utan speciellt bra sikte, men är man ockuperad så är man. Och om Sverige blir ockuperat så skulle jag vara väldigt olycklig om folk inte är minst så pass patriotiska som palestinierna är.

Knute sa...

E-mannen, Gaza är inte längre ockuperat och har ingen anledning att skjuta raketer in i Israel.

Varför ockuperade Israel Gaza och Västbanken? Därför att de blev överfallna av de omgivande arabstaterna och var tvungna att försvara sig.

Den israeliska regeringen var på väg att avskaffa de judiska bosättningarna, och började med Gaza. Vad hände? Gaza blev en raketbas riktad mot Israel. Inte underligt att israelerna gett upp planerna att tömma bosättningarna på Västbanken.

Knute sa...

Fredsaktivist dömd till nästan två års fängelse!

När startar protest-demonstrationerna framför den svenska ambassaden?

Ahmad Akileh, 1986-08-12 och medborgare i Libanon döms till fängelse i 1 år och 10 månader för vållande till 78-åriga Ingers död på en parkeringsplats i Landskrona.

Ahmad Akileh säger själv att ha han tycker om att hjälpa gamla och svaga.

http://hodja.wordpress.com/2010/06/02/fredsaktivist-id%C3%B8mt-to-ars-f%C3%A6ngsel/

Anonym sa...

Läs på definitionen av ockupation. Israel kontrollerar Gazas territorialvatten och gränser och är därfö ockuperande makt.
Nisse

Anonym sa...

Tänk att 2000 år av antisemitism (hatet mot judar) kan gälla fortfarande och bestämma sättet vi tänker och agerar på!

Berit sa...

Nisse, Diskussionen om Israel är en ockuperande makt försvinner lätt i känslostormar eftersom två fullständigt motsatta påståenden kan användas här.

Nr. 1. Naturligtvis ockuperar Israel Gaza efter som man kontrollerar alla gränskorsningar, luftrummet och sjöfarten. Deras soldater kan komma och gå som de vill.

Nr. 2 Naturligtvis ockuperar Israel INTE Gaza eftersom man inte har någon effektiv kontroll av området, vilket de facto är en förutsättning för ockupation. De har inga trupper baserade där och de dikterar inte politiska beslut. Det är Hamas som har all denna kontroll.

Jag vill påstå att Gaza inte är ockuperat men under belägring och blockad.

Berit sa...

E-mannen, din förenkling är fullständigt irrelevant och visar enbart hur lite du vet. Under sökfunktionen på denna blog kan du skriva ordet Palestina och sedan läsa vad vi skrivit tidigare.

Anders sa...

För det första: Israel må vara mellanösterns enda demokrati. På samma sätt var Sydafrika den enda demokratin på den kontinenten. Felet med båda dessa demokratier är/var att de bara ger demokratiska rättigheter åt vissa.

För det andra: Om man ska tro IDF-filmerna så agerade de israeliska soldaterna i självförsvar, jag skulle själv skjutit för att försvara mina kamrater. Felet ligger i att de inte hade någon rätt till självförsvar; för att dra ennågot trubbig analogi: ome en manbeväpnad med en automatkarbin tar sig in i mitt hem så slår jag honom för att värna mig själv och mitt hem. Skjuter han mig, handlar han i självförsvar, men helt utan nödvärnsrätt. Han skulle inte ha befunnit sig i mitt hem från första början.

För det tredje: Den palestinska rörelsen måste inse att den inte kan vinna ett krig mot världens bästa och mest erfarna krigsmakt. Denna insikt tycks ha nått Mahmoud Abbas. Därför måste man antingen fredligt verka för en palestinsk stat, eller verka för alla palestiniers rätt till medborgarskap i den israeliska staten, förslagsvis med en maktdelningsprincip liknande den i Nordirland. Omvärlden måste med hjälp av sanktioner och andra politiska påtryckningsmedel verka för att Israel, som befinner sig i överläge närmar sig en sådan lösning.

Knute sa...

Anders: Alla israeliska medborgare, även araber, har samma rättigheter. Av parlamentets 120 ledamöter är 12 araber. I högsta domstolen sitter araber, och det finns israeliska ambassadörer och generaler som är araber. Arabiska är ett av Israels officiella språk.

Ingen ser mig med mask på. sa...

Äntligen en blogg som inte ser ut som ett ung vänsters-tal!
Skönt att se någon som vågar se lite nyanserat på frågan, ska sätta på följ.

Tycker det är fegt att använda kändisar som någon sorts hype, de får ju hur mycket utrymme som helst i media enbart för deras kändisskap, hade de varit okända hade deras snack blivit utsorterat som bullshit

Anonym sa...

Bullshit var ordet! Hörde teologen Carmesund i SVT: "Det var en som fick handfängsel som gjorde lite ont... och så var det några som fick paintballskott på sig...". Skakande, inte sant!
Och miljonären Mankell kläckte ur sig en helt otrolig historia om att en israelisk soldat kallat en rakhyvel för ett skarpladdat vapen! Skandalöst att public service-media använder våra licenspengar till att vidarebefordra sådant nonsens!

Guru sa...

Icke-våld.

Det positiva som kan komma ur denna händelse är att ändå fler palestiner upptäcker hur framgångsrika ickevåld (eller åtminstone icke-militära aktioner) kan vara när det gäller att sätta press på Israel och vända opinionen. Även opinionen i Israel kan vända. Ickevåld fick ur Storbritanien ur Indien, och fick USA att ta bort raslagar. Norra Palestina är redan på 'g'. Kanske kan även Hamas och en ny generation Gazainnevånare komma till samma insikt, och upphöra med självmordsbombningar och robotar. Den dagen de gör det blir det svårt för Israel att naka Palestierna sin frihet.

Men ickevåld kan vara svårt för den som hatar. 1400 döda och 5300 sårade - majoriteten sannolikt civila - under Gazakriget årsskiftet 2008-2009 lär inte nuvarande generation Gazainnevånare förlåta på länge.

/Magnus Eriksson

Anders sa...

Knute: 20% av israels medborgare är araber, men de utgör endast 5% av de offentligt anställda. Av dessa jobbar de flesta med frågor som endast berör araber. Judar har i snitt ca 30% högre lön än araber. Av de områden som har högst arbetslöshet, är majoriteten arabiska samhällen. Dessutom kräver många sociala förmåner i Israel att man genomfört värnplikten, något som inte särskilt många araber av förståeliga skäl gör.

Högsta domstolen i Israel har flera gånger sagt att det existerar en generell diskriminering mot icke-judar, även om det enligt grundlagarna är förbjudet. Att då komma dragandes med enskilda generaler och justitieråd(motsv.) är som att hävda att det inte finns rasism i Sverige bara för att Ibrahim Baylan(eller Nyamko Sabuni) har varit minister.

Knute sa...

Mange, absolut, om araberna slutar skjuta raketer blir det fred, men för israelerna skulle det vara självmord att lägga ner vapnen.

Anonym sa...

Hamas startades av Israel som motvikt till PLO endast i syfte att kontrollera och leda motståndet....wake up folks!

Ron Paul - Israel Created Hamas

http://www.youtube.com/watch?v=Yb3vF6Vcjr0

Anonym sa...

Att få Israeliska "paintball" kulor på sig är inte roligt då dessa gummikulor innehåller en metallkärna, här är ett resultat av att få en "på sig"...

http://www.flickr.com/photos/16883316@N03/2289392766/

Knute sa...

Det var Egyptiska Brödraskapet som skapade Hamas, inte Israel.

Sheikh Ahmed Yassin founded Hamas in 1987 as an offshoot of Egypt's Muslim Brotherhood, supported by Brotherhood-affiliated charities and social institutions that had gained a strong foothold in the occupied territories.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hamas

Uncas sa...

Angående "mänskliga sköldar" så är det ett vanligt beteende inom muhamedanernas kretsar:
Fekri Hamad är den islamistiske imam som driver en radikal moské i Landskrona. Otäck typ? döm själv!

Han är med på avslöjande bilder med palestinaflaggan (hamas) och sina skräckslagna barnbarn i släptåg.
De användes som mänskliga sköldar när polisen skulle flytta de skänande motdemonstranterna i Landskrona.

Läs mer här:
Bilder på flickorna och imamen
http://politisktinkorrekt.info/2010/06/08/ny-version-6-aringen-och-massmedia/

Man har en mycket militant, politiskt tolkning av Koranen vilket har fått omedelbara konsekvenser från hans anhängare genom att:

# Hatpredikanten Anas Khalifa var inbjuden för att föra ut sitt salafistiska budskap (mycket sträng korantolkning, jihadister,anhängare av att införa shariahlagar i Sverige)

http://politisktinkorrekt.info/2010/03/22/islamisten-anas-khalifa-predikade-i-landskrona-moske/

# Khalifas kompis, Usama El Swede aka Lennart Wadman driver sinbad.se, noor.se m.fl slutna islamistforum där jihadkrigarna i förorterna spyr ut sitt hat mot svenskarna och Sverige.

# Knappast förvånande att både "parkeringsmördaren" och hans grannar de två bröderna som försökte bränna ner Lars Vilks hus var flitiga besökare i moskén.

Skicka en kommentar