torsdag 10 juni 2010

En oförklarlig överraskning?

"Det finns några som har blivit dåligt uppfostrade därhemma... De föräldrar som har er, de borde skämmas!" Sagt av den danska sångerskan Medina när hon blev utsatt för äggkastning under en gratiskonsert i invandrarförorten Ishøj.

Stökiga förorter, det börjar bli många sådana nu. De senaste dagarna har det varit bränder och bråk i Rinkeby i Stockholm och Tynnered i Göteborg. Samtidigt kommer det rapporter om utomeuropeiska invandrares svaga skolresultat. Bara en av fyra somalier kommer in i gymnasiet.

Studiemiljön är inget vidare i förorten. Machokulturen är stark, skolresultat kommer i andra hand. Flickor missar skolan på grund av hedersrelaterat förtryck. Och arbetsmarknaden är tuff, de okvalificerade jobben räcker inte till alla.

Små möjligheter att anpassa sig när det hela tiden flyttar in nya i problemförorterna. Det vore bra om det gick att minska på invandringen, men det är förstås ett politiskt tabu...

Läs vidare >>

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är helt sjukt att dom skyller på media, samhället bla bla bla, det här handlar för fan om uppfostran. Jag växte upp i en stökig förort söder om Stockholm och har sett det mesta & inte sjutton startar jag bränder etc. Kämpa på i livet & gör det vad det är till ist för att bete er som ett par småligister..

Anonym sa...

Invandringen är problemet!
Problemet med invandringen är politikerna som tillåter den!
Enkelt eller hur!
Och - se vad det kostar!
Hälsar
Sally

Knute sa...

Bränner de muslimska invandrarna ner socialkontoret i Tynnered?? Är det inte att skjuta sig själv i foten?? Nå, men jag kommer nog aldrig att fatta deras 'logik'

http://snaphanen.dk/2010/06/10/%C2%BBtyrkiet-vil-blive-en-trojansk-hest-i-europa%C2%AB/#respond

Knute sa...

Lånar en kommentar av Robin Shadowes:

Rapport gjorde också en ful manipulering tidigare ikväll. Det handlade inte om Israel men om upploppen i Rinkeby. Dom hade letat upp någon dom valde att kalla för "Johan". Trots att man bara fick se honom bakifrån med huvan uppdragen och att dom förvrängt hans röst så kunde man ändå urskilja en kraftig brytning. Här försökte man grovt ursäkta kulturberikarna och antyda att det var vanliga svenska ungdomar som låg bakom.

Anonym sa...

I Sverige hyllar vi principen: Ta seden dit du kommer och Bit inte den hand som föder dig! Det är vi mycket noga med så länge det gäller oss själva men alla präktighetsministrar och politiskt korrekta vill nästan döda sina egna för att försvara invandrares rätt att slippa följa dessa regler. Inkonsekvent men typiskt svenskt att hylla allt utom det egna. Inte ens den egna familjen skyddas. Läste för något år sedan om en man vars dotter blivit mördad (av en somalier tror jag det var), som tog hand om denna mördare. Han menade att hans dotter kämpade för invandrare och han tror att hon skulle ha velat det. Det var synd om mördaren. Hela det politiskt korrekta svenska samhället gullar med förövaren och skyller på offret.

Anonym sa...

23-åringen är känd hos Eskilstunapolisen sedan 2002.

Han har bland annat dömts för misshandel, olaga hot och narkotikabrott. Enligt polisen var han även vid det här tillfället påverkad av narkotika.

Vice chefsåklagare Laila Bagge kommer att väcka åtal den 24 juni.

Källa: Aftonbladet

Knute sa...

Att vara passiv medan kvinnor behandlas illa och misslyckad integration hotar att dra ner våra kulturella värderingar och samhällets välfärd, det är att inte leva upp till vårt ansvar som människor. Speciellt män bör ta sin roll som beskyddare av kvinnor på allvar.

http://everykindapeople.blogspot.com/2010/01/nicolai-sennels-muslimer-tanker.html

Skicka en kommentar